Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φτιάξτε λιαστές ντομάτες.. στον φούρνο!

ΑρχικήΟικιακάΦτιάξτε λιαστές ντομάτες.. στον φούρνο!
spot_img

cibum team

Η ντομάτα αυτή την εποχή είναι… στα καλύτερά της!

Είτε την καταναλώσετε ωμή, σε σαλάτα, είτε μαγειρεμένη, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό.

Μια μεσαία ντομάτα δίνει μόλις 22 θερμίδες και περίπου 5 γραμμάρια υδατανθράκων.

Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν την σκελετική υγεία.

Λιαστές ντομάτες στον φούρνο

Η λιαστή ντομάτα είναι μια αγαπημένη, και ίσως «γκουρμεδιάρικη» λιχουδιά.

Μπορεί κανείς να τις αγοράσει έτοιμες ή να τις φτιάξει… στον φούρνο του σπιτιού του, τώρα που είναι άφθονες στην αγορά.

Βέβαια, δε θα είναι κατά κυριολεξία «λιαστές», αλλά θα είναι το ίδιο νόστιμες.

Δείτε πως:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100-120 βαθμούς.

Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο ή στα τέσσερα (αν είναι μεγάλες), κατά προτίμηση ντοματίνια βελανίδια ή plum Κρήτης.

Βάζουμε τόσες όσες χωράει το ταψί (στριμωχτά) και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά και με μια πρέζα ζάχαρη.

Ψήνουμε για περίπου 2,5-3 ώρες, ή μέχρι οι ντομάτες να συρρικνωθούν.

Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο ελαιόλαδο και μπαχαρικά (ανάλογα την προτίμηση).

Με πληροφορίες από mikrikouzina.blogspot.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα