Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηράκλειο: Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO

ΑρχικήPicksNews LineΗράκλειο: Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO
spot_img

Μια από τις εφτά πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο που αναγνωρίστηκαν ως Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO.

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Δημιουργικών Πόλεων»  (Creative Cities) της UNESCO εντάχθηκε το Ηράκλειο, στον τομέα της Γαστρονομίας, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα για δικαίωση του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να καθιερωθεί ως ένας βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός διεθνούς επιπέδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2023 το Ηράκλειο είναι μια από τις εφτά πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο που αναγνωρίστηκαν ως Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO.

Η διάκριση αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των στελεχών της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο ΜΑΕ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η αναγνώριση του Ηρακλείου ως Δημιουργική Πόλη  Γαστρονομίας της UNESCO έρχεται ως επιβράβευση της επιλογής μας να θέσουμε την γαστρονομία και την αγροδιατροφή του τόπου μας στο επίκεντρο της τουριστικής πολιτικής μας και επιβεβαιώνει ότι η ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων  μπορεί και πρέπει να αποτελέσει  βασικό άξονα στην στρατηγική για την ενδυνάμωση του τουριστικού brand του Ηρακλείου».

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού-Ολοκληρωμένης  Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Το Ηράκλειο είναι ένας πολυδιάστατος τόπος  με ιστορία και συνεχή πολιτιστική παρουσία 5.000 ετών που σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις αστικής ανάπτυξης με όρους αειφορίας  και ανθεκτικότητας. Η ανακήρυξη μας από την UNESCO ως πόλη γαστρονομίας και η συμμετοχή μας στο δίκτυο «Δημιουργικές πόλεις» (Creative cities)  είναι ιδιαίτερη τιμή για μας. Δεσμευόμαστε  να συνεχίσουμε με συνέπεια την προσπάθεια να συστήσουμε την μοναδικότητα της κρητικής κουζίνας και του Κρητικού τρόπου ζωής σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας την τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου  και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την  Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα και τα στελέχη της Επιτροπής,  που από την αρχή της σύνταξης του φακέλου στάθηκαν δίπλα μας με καίριες προτάσεις και συμβουλές ώστε να κατατεθεί μια ανταγωνιστική υποψηφιότητα, αλλά και το Δήμο Θεσσαλονίκης, την 1η πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο, για την στήριξή του»

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Αικατερίνη Τζιτζικώστα δήλωσε: «Η υποψηφιότητα του Ηρακλείου ξεχώρισε καθώς ήταν μια πρόταση πολύπλευρη, με εθνική και διεθνή διάσταση, αλλά και με μια σύγχρονη αειφορική ματιά για την γαστρονομία που αποτελεί προτεραιότητα της UNESCO».

Μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εκδήλωση παρουσίασης της ένταξης της πόλης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα