Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γλειφιτζούρια από Μαρέγκα…

ΑρχικήΟικιακάΓλειφιτζούρια από Μαρέγκα…
spot_img

Της Ελένης Τσαγκά.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα ! θα ξεκινήσουμε σήμερα τις πρωτότυπες συνταγές του cibum με τα γνωστά για τη νοστιμιά και τις λίγες θερμίδες, χρωματιστά γλειφιτζούρια από μαρέγκα. Είναι υγιεινά και τα παιδιά τρελαίνονται… και οι μεγάλοι ακόμα περισσότερο. Ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο και για παιδικά πάρτι. Και πιστέψτε με, γίνονται ανάρπαστα και.. ανάρπαχτα από όλους.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ:

  • 10 ασπράδια αυγών
  • 350-450 γραμμάρια ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλετε.. η επιλογή είναι δική σας, όπως και σε όλα…)
  • 5 βανίλιες
  • τρούφα χρωματιστή ή τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή ζάχαρη (μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας, πανεύκολο) ή ότι άλλο σκεφτούμε για να τα στολίσουμε
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:

    • εσάνς γεύσεων (βανίλια, καρύδα, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, ανθόλαδο, μαστίχα και όποιο άρωμα σας κάνει κέφι…)
    • Χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Προσοχή στον διαχωρισμό του κρόκου από το ασπράδι… Να είναι γρήγορος και ξεκάθαρος… Σαν το διαζύγιο ένα πράμα…. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα