Τα βήματα για να αποφύγετε του κινδύνους που προκύπτουν από την αγορά μη συσκευασμένων τροφίμων και που μπορεί τελικά να οδηγήσουν στην απώλεια χρημάτων.
Οι καταναλωτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στις διατροφικές απαιτήσεις, τις δικές τους αλλά και της οικογένειας, στρέφονται στα χύμα προϊόντα τα οποία έχουν χαμηλότερες τιμές.
Σε πρόσφατη έρευνα της Bank of America το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάνει προσαρμογές στις δαπάνες τους στο σούπερ μάρκετ αγοράζοντας περισσότερα χύμα τρόφιμα, για να εξοικονομήσουν χρήματα. Όμως αυτή η πρακτική, εάν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ίσως να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή στην απώλεια χρημάτων.
Αυτή η -ίσως παροδική- στροφή στα μη συσκευασμένα προϊόντα ενέχει και κινδύνους λοιπόν, τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1.
Δεν είναι κατάλληλη εποχή για δοκιμές. Εάν ένα χύμα τρόφιμο αρέσει στην οικογένεια και συνηθίζει να το καταναλώνει, είναι οκ να αγοράζετε μεγάλη ποσότητα. Εάν όχι, δεν είναι σωστό να αγοράσετε ένα χύμα προϊόν μόνο και μόνο επειδή συμφέρει, γιατί πιθανότερο είναι ότι θα μείνει και μάλιστα λόγω του ότι δεν είναι συσκευασμένο, θα αλλοιωθεί και πολύ γρήγορα.
2.
Και έστω πως πρόκειται για προϊόν που σίγουρα θα καταναλωθεί: έχετε όμως αρκετό χώρο και κατάλληλες συνθήκες για να το αποθηκεύσετε; Πχ η αγορά μεγάλης ποσότητας δημητριακών χύμα, που αγαπούν τα παιδιά δεν είναι εύκολο να αποθηκευτεί στις κατάλληλες συνθήκες και να αντέξει για πολύ καιρό.
3.
Συμβουλευτείτε τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις δεσμεύσεις/υποχρεώσεις που έχετε. Για παράδειγμα δεν είναι ότι καλύτερο να αγοράσετε ένα μεγάλο σακί με πατάτες σε καλή τιμή και μετά από λίγο να φύγετε ταξίδι ή να μην έχετε σκοπό να τις μαγειρέψετε άμεσα. Το πιθανότερο είναι πως με τον καιρό θα μαλακώσουν και θα «βλαστήσουν».