Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Vegan: Λαχταριστά chicken nuggets από… φασόλια και αρακά!

ΑρχικήΟικιακάVegan: Λαχταριστά chicken nuggets από… φασόλια και αρακά!
spot_img

cibum team

 

Την ώρα που ο… πόλεμος του κοτόπουλο καλά κρατεί ανάμεσα στις εταιρείες γρήγορου φαγητού, η Beyond Meat πρωτοπορεί με μια εναλλακτική χορτοφαγική λιχουδιά.

Ποια είναι αυτή; Τα chicken nuggets… από φασόλια και αρακά!

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2009, και ήδη έχει μεγάλη γκάμα προϊόντων για χορτοφάγους, όπως burger και λουκάνικα, κατάφερε να φτιάξει χορτοφαγικά chicken nuggets (Beyond Chicken Tenders, είναι η επίσημη ονομασία τους), που μοιάζουν πολύ με τα «κανονικά», μετά από 10 χρόνια δοκιμών και πειραματισμών.

Μάλιστα σε διαγωνισμό γεύσης τον Μάιο του 2021, το προϊόν κρίθηκε ότι είχε εφάμιλλη γεύση με τα chicken nuggets, που όλοι γνωρίζουμε και οι περισσότεροι έχουν γευτεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εκτός από το… ηθικό πλεονέκτημα, το προϊόν της διαθέτει και 40% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, δεν έχει καθόλου χοληστερίνη και διαθέτει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

«Η καινοτομία είναι στον πυρήνα της Beyond Meat. Τα Beyond Chicken Tenders είναι το τελευταίο μας παράδειγμα για την αποστολή μας, που είναι να δημιουργήσουμε γευστικές και καινοτόμες επιλογές για τους καταναλωτές, που είναι καλύτερες τόσο γι΄αυτούς, όσο και για τον πλανήτη», δήλωσε ο Dariush Ajami, επικεφαλής του τμήματος Καινοτομίας της εταιρείας.

Δείτε επίσης:

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό Workshop για εκτίμηση επικινδυνότητας στην έκθεση σε χημικές ουσίες 

Εμβολιασμός εργαζομένων στην εστίαση: Πότε αναμένεται η απόφαση 

Tα μυοσκελετικά προβλήματα είναι το No1 πρόβλημα υγείας των εργαζομένων 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ » λόγω… γλουτένης!

Φαγητό στον χώρο εργασίας. Ο ρόλος του εργοδότη 

ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις τροφίμων  

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Δύσοσμες μασχάλες: Ποια τρόφιμα προκαλούν δυσοσμία. Πώς να τις αντιμετωπίσετε. 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα