Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mocha Frappe: Διαιτητικός Freddoccino – Συνταγή για light πρωινό ρόφημα υψηλής πρωτεΐνης

ΑρχικήΟικιακάMocha Frappe: Διαιτητικός Freddoccino - Συνταγή για light πρωινό ρόφημα υψηλής πρωτεΐνης
spot_img

cibum team

Τα ροφήματα τύπου φρεντοτσίνο χαρακτηρίζονται και ως «θερμιδοβόμβες» ή «υγρές παγίδες» (the liquit trap)  καθώς είναι πλούσια, σε ενέργεια, ζάχαρη, λίπος και ίσως και αλκοόλ… Και επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτα εκτός από άχρηστες θερμίδες. Εάν όμως τους έχετε αδυναμία ή… είστε εθισμένοι, υπάρχει λύση. Η παρακάτω εύκολη συνταγή είναι ένας ιδιαίτερος καφές που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις (το μάτι σίγουρα χορταίνει), είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες (15gr) και δίνει μόνο 135 θερμίδες! Η πλούσια βάση καφέ, η γλυκιά και κρεμώδης σοκολάτα και η ελαφριά σαντιγί θα σας προσφέρουν μέγιστη απόλαυση και χωρίς τύψεις. Εάν γυμνάζεστε κιόλας οι πολλές πρωτεΐνες θα υποστηρίξουν τους μυς και θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους της άσκησης.

Συστατικά:

50 ml καφέ

50 ml γάλα

15 γρ σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας

½ κουταλάκι βανίλιας (μπορείτε εάν έχετε να προσθέσετε εσάνς βανίλιας που πωλείται σε καταστήματα με μπαχαρικά ή σε μεγάλα σουπερ μάρκετ)

Μία χούφτα πάγο

12γρ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών (χτυπημένη) ή σαντιγί light

Μέθοδος:

Φτιάξτε τον καφέ σας, είτε Nescafe, είτε εσπρέσο είτε γαλλικό και στη συνέχεια πάρτε 50 ml από τον παρασκευασμένο καφέ και προσθέστε στο μπλέντερ

Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Αφού βάλετε το ρόφημα σε ένα ποτήρι, προσθέστε από πάνω φρέσκια τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή τη light σαντιγί και ο καφές σας είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!

Πηγή: puregym.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο