Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Πώς να κάνετε σωστά το τσιγάρισμα ή σοτάρισμα στο κρέας

Μικρά μυστικά με επιστημονική βάση.

Τι τρώνε οι αστροναύτες…

Καλλιέργειες στο διάστημα για να αποφεύγουν οι αστροναύτες τα έτοιμα γεύματα.

Παγωτό σπαγγέτι. Και όμως υπάρχει!

Το μακαρονοπαγωτό που λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους!

Τροφικές Αλλεργίες: αιτίες, συμπτώματα, επισήμανση στην ετικέτα

Ποια είναι τα βασικά αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Το σάντουιτς βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον

Το αποτύπωμα άνθρακα ενός σάντουιτς, είναι ίδιο με την κίνηση ενός αυτοκινήτου για 20 km!

Μεσογειακή διατροφή: ένας ανεκμετάλλευτος διατροφικός θησαυρός.

Επιστημονική τεκμηρίωση. Ποια τρόφιμα περιλαμβάνει.

Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά

Τι κρύβεται πίσω από κάθε "σύγκρουση" μεταξύ κόκκινων αυγών.

«Κλειδί» για βελούδινη επιδερμίδα η διατροφή

Ποια τρόφιμα χαρίζουν λάμψη και ομορφιά.

Της Μαριάννας Κορομβόκη*

Κοκορέτσι Παρνασσού: Βήμα-βήμα η διαδικασία παρασκευής

Μικρά μυστικά και μεγάλες αλήθειες για το «Παρνασσιώτικο» κοκορέτσι.

Του Κώστα Παπαρούντα*

Πώς να προλάβετε την βαρυστομαχιά της Κυριακής του Πάσχα

Φάτε άφοβα αρκεί να κάνετε αυτό!

Καινοτομία: coffee oil… λάδι από καβουρδισμένο καφέ!

Το νέο trend στην υπηρεσία της υγείας και της ομορφιάς. 

 Του Κώστα Καπερώνη*

Όταν οι vegan κάνουν πάρτι: ”ζαμπόν” από μανιτάρια.

Το δοκιμάσαμε και ...

Capcakes ή φλυτζανοκέικ…

Ευκολία για την νοικοκυρά, απόλαυση για την  οικογένεια.

Marmite: το μοναδικό άλειμμα για σάντουιτς, για το οποίο έχει επιβληθεί πλαφόν, 2 βάζα ανά πελάτη!

Το απίστευτο spread που διχάζει, η συνταγή του παραμένει μυστική, έχει προκαλέσει οικονομικό πανικό το 2013 με πολιτικές παρεμβάσεις και έχει καταπολεμήσει σοβαρές ασθένειες.

Κέρκυρα: Τα τσιλίχουρδα της τζίας μου και η μαγειρίτσα.

H ξεχωριστή Κερκυραϊκή μαγειρίτσα: Η κατσαρόλα χορεύει στη φωτιά, με όλα τα εντόσθια, εντεράκια, γλυκάδια και μυρωδικά, να μπανιάρονται στο αρωματισμένο λάδι….

Της Δώρας Βλάχου.

Γιατί πρέπει να τρώμε εποχικά φρούτα και λαχανικά

Διαφορές, επιπτώσεις, οφέλη. Ποια είναι τα εποχικά την άνοιξη στην Ελλάδα.

Βαμμένα κόκκινα αυγά: πόσο ασφαλή είναι;

Εναλλακτικοί τρόποι βαφής των πασχαλινών αυγών.

Κείμενο-μανιφέστο «γροθιά» για τα Ελληνικά προϊόντα

Ο chef Γ. Μπαξεβάνης δείχνει τον δρόμο…  

Πρωτότυπα χρωματιστά πασχαλινά κουλούρια

Δημιουργήστε την δική σας οικογενειακή παράδοση.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης