Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Κέρκυρα: Τα τσιλίχουρδα της τζίας μου και η μαγειρίτσα.

H ξεχωριστή Κερκυραϊκή μαγειρίτσα: Η κατσαρόλα χορεύει στη φωτιά, με όλα τα εντόσθια, εντεράκια, γλυκάδια και μυρωδικά, να μπανιάρονται στο αρωματισμένο λάδι….

Της Δώρας Βλάχου.

Γιατί πρέπει να τρώμε εποχικά φρούτα και λαχανικά

Διαφορές, επιπτώσεις, οφέλη. Ποια είναι τα εποχικά την άνοιξη στην Ελλάδα.

Βαμμένα κόκκινα αυγά: πόσο ασφαλή είναι;

Εναλλακτικοί τρόποι βαφής των πασχαλινών αυγών.

Κείμενο-μανιφέστο «γροθιά» για τα Ελληνικά προϊόντα

Ο chef Γ. Μπαξεβάνης δείχνει τον δρόμο…  

Πρωτότυπα χρωματιστά πασχαλινά κουλούρια

Δημιουργήστε την δική σας οικογενειακή παράδοση.

Ο πόλεμος του καφέ συνεχίζεται στην Ιταλία

Βόρειοι και Νότιοι διεκδικούν την καταγωγή του απολαυστικού espresso.

Υπέροχο Αραβικό Σάμαλι… Με συνταγή γιατρού!!!

 Ο ειδικός παθολόγος Αλέξανδρος Σερίφης φτιάχνει Αραβικό σάμαλι.

Ακούμια Σύμης

Π΄ όχουνε μέσα τη χαρά και τ’ αγγέλου το νερό…

Της Στέλλας Μακρή

10 λόγοι για να γίνετε χορτοφάγος, έστω και για μια μέρα!

Της Δέσποινας Μαρσέλου*

”Βούτυρα” από ξηρούς καρπούς. Το νέο trend στα spreads.

Εάν ξέρατε πόσο καλό κάνουν οι ξηροί καρποί, δεν θα τρώγατε τίποτα άλλο...

Της Χάιδως Γεωργιάδου*

Γουστάρω να είμαι παχουλή…

Μία ζωή στη στέρηση δεν αντέχεται, όπως και να το κάνουμε...  

Της Ελένης Τσαγκά

(Τ)Ζαχαρένια Συμιακά Κουλουράκια

Οι κρυψώνες, τα ντιβανομπάουλα, οι ατελείωτες νύχτες και άλλες αναμνήσεις....

Μπιφτέκια με τραχανά: η νέα τάση στη εναλλακτική κουζίνα.

Ο παρεξηγημένος τραχανάς το πιο παλιό superfood. Της Έλενας Τασιοπούλου*

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

«Μην ρουφάτε, μην φυσάτε το φαγητό για να κρυώσει, μην κάνετε θόρυβο μασώντας, μην απλώνεστε, μην μιλάτε με το στόμα γεμάτο, μην μαζεύετε τη σάλτσα με το ψωμί...».

Πότε οι πολλές θερμίδες βοηθούν στη δίαιτα

Τα τρόφιμα με πολλές θερμίδες που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. 

Της Δέσποινας Μαρσέλου*

Η μαγειρική στον Όλυμπο την εποχή του Χαλκού ήταν… fusion

 Χοιρινό με λαχανικά το «πιάτο» της εποχής.

1-1-1-2: Η πιο εύκολη κρέπα!

Γρήγορη εύκολη και νόστιμη με αναλογίες υλικών: 1-1-1-2… 

Της Μαίρης Παναγιωταρά

10 πράγματα που δεν ξέρατε ότι δεν είναι vegan!

Στην vegan φιλοσοφία δεν περιλαμβάνονται ζάχαρη, μπύρα, αρώματα και προφυλακτικά.

Tης Δέσποινας Μαρσέλου*

Το 50% των ανδρών στην Ελλάδα πάσχει από Υπνική Άπνοια

«Κλειδί» για την αντιμετώπιση της η μεσογειακή διατροφή.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης