Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Επεξεργασμένα τρόφιμα: ταιριάζουν σε μία υγιεινή διατροφή;

Λόγοι, τρόποι και συνέπειες της επεξεργασίας των τροφίμων.

«Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ»

To βιβλίο - ορόσημο για την αλληλεξάρτηση διατροφής και υγείας. Από τις εκδόσεις «Χρονικό».

Βάλε μου ένα πιτόγυρο. 3,5 ευρώ;… τι λες!

Μια καινοτόμα πρόταση για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων.

Του Χρυσόστομου Φουντούλη*

Ποια είναι η καλύτερη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός ποτέ τον Αύγουστο.

Κουΐζ: τι σχέση μπορεί να έχει μία μπαταρία με ένα σάντουιτς;

Πως ένα σάντουιτς με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα ενέπνευσε επιστήμονες του Χάρβαρντ.

Η νέα μάσκα μύτης για τον covid και οι γεύσεις που χάνονται

Η γεύση και η COVID19 έχουν κάτι κοινό.

Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά

Η νοστιμιά της απλότητας. Tης Γεωργίας Βαμβακερού

Το ψάρι που θεραπεύει εξαρτήσεις άγχος και κατάθλιψη

Η «μαγική» πρωτεΐνη parapinopsin υπάρχει στο ψάρι μύραινα.

Τρόφιμα σε κονσέρβα: είναι υγιεινά;

Όλες οι πληροφορίες για θρεπτικότητα, απώλειες σε βιταμίνες και αλλοιώσεις.

Αυτό είναι το πιο ξεκαρδιστικό κοκτέιλ στην ιστορία.

Και όμως είναι ένα «εμπνευσμένο» bloody Mary. 

Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο

Με το πάτημα ενός κουμπιού παίρνεις από ζωντανά καβούρια μέχρι σκουλήκια, ζωοτροφές και φρέσκα cupcakes.

Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα

Εύκολο και… ευέλικτο!

Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους

Συμπεράσματα από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο παχυσαρκίας.

Βρετανική Μελέτη: Υποστηρικτικά κατά του Covid-19 πολυβιταμίνες, ωμέγα-3, προβιοτικά και βιταμίνη D

Η μείωση του κινδύνου αποδείχθηκε κυρίως στις γυναίκες και όχι στους άντρες.

Μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας!

Βάλτε σοκολάτα στη σάλτσα για το μοσχαράκι και δεν θα το μετανιώσετε.

Γιατί, αγρότες σε ΗΠΑ και ΗΒ θάβουν τα εσώρουχα τους στα χωράφια

Νέα μόδα; δοξασία για καλή σοδειά; Ή μήπως κάποιο επιστημονικό πείραμα;

Ένα κείμενο – «κραυγή αγωνίας» για το επιβαλλόμενο διατροφικό lockdown

Τελικά ο τρόπος ζωής και διατροφής, είναι δική μας επιλογή;

Της Δέσποινας Μαρσέλου*

Πώς να κάνετε σωστά το τσιγάρισμα ή σοτάρισμα στο κρέας

Μικρά μυστικά με επιστημονική βάση.

Τι τρώνε οι αστροναύτες…

Καλλιέργειες στο διάστημα για να αποφεύγουν οι αστροναύτες τα έτοιμα γεύματα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης