Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Ένα κείμενο – «κραυγή αγωνίας» για το επιβαλλόμενο διατροφικό lockdown

Τελικά ο τρόπος ζωής και διατροφής, είναι δική μας επιλογή;

Της Δέσποινας Μαρσέλου*

Πώς να κάνετε σωστά το τσιγάρισμα ή σοτάρισμα στο κρέας

Μικρά μυστικά με επιστημονική βάση.

Τι τρώνε οι αστροναύτες…

Καλλιέργειες στο διάστημα για να αποφεύγουν οι αστροναύτες τα έτοιμα γεύματα.

Παγωτό σπαγγέτι. Και όμως υπάρχει!

Το μακαρονοπαγωτό που λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους!

Τροφικές Αλλεργίες: αιτίες, συμπτώματα, επισήμανση στην ετικέτα

Ποια είναι τα βασικά αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Το σάντουιτς βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον

Το αποτύπωμα άνθρακα ενός σάντουιτς, είναι ίδιο με την κίνηση ενός αυτοκινήτου για 20 km!

Μεσογειακή διατροφή: ένας ανεκμετάλλευτος διατροφικός θησαυρός.

Επιστημονική τεκμηρίωση. Ποια τρόφιμα περιλαμβάνει.

Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά

Τι κρύβεται πίσω από κάθε "σύγκρουση" μεταξύ κόκκινων αυγών.

«Κλειδί» για βελούδινη επιδερμίδα η διατροφή

Ποια τρόφιμα χαρίζουν λάμψη και ομορφιά.

Της Μαριάννας Κορομβόκη*

Κοκορέτσι Παρνασσού: Βήμα-βήμα η διαδικασία παρασκευής

Μικρά μυστικά και μεγάλες αλήθειες για το «Παρνασσιώτικο» κοκορέτσι.

Του Κώστα Παπαρούντα*

Πώς να προλάβετε την βαρυστομαχιά της Κυριακής του Πάσχα

Φάτε άφοβα αρκεί να κάνετε αυτό!

Καινοτομία: coffee oil… λάδι από καβουρδισμένο καφέ!

Το νέο trend στην υπηρεσία της υγείας και της ομορφιάς. 

 Του Κώστα Καπερώνη*

Όταν οι vegan κάνουν πάρτι: ”ζαμπόν” από μανιτάρια.

Το δοκιμάσαμε και ...

Capcakes ή φλυτζανοκέικ…

Ευκολία για την νοικοκυρά, απόλαυση για την  οικογένεια.

Marmite: το μοναδικό άλειμμα για σάντουιτς, για το οποίο έχει επιβληθεί πλαφόν, 2 βάζα ανά πελάτη!

Το απίστευτο spread που διχάζει, η συνταγή του παραμένει μυστική, έχει προκαλέσει οικονομικό πανικό το 2013 με πολιτικές παρεμβάσεις και έχει καταπολεμήσει σοβαρές ασθένειες.

Κέρκυρα: Τα τσιλίχουρδα της τζίας μου και η μαγειρίτσα.

H ξεχωριστή Κερκυραϊκή μαγειρίτσα: Η κατσαρόλα χορεύει στη φωτιά, με όλα τα εντόσθια, εντεράκια, γλυκάδια και μυρωδικά, να μπανιάρονται στο αρωματισμένο λάδι….

Της Δώρας Βλάχου.

Γιατί πρέπει να τρώμε εποχικά φρούτα και λαχανικά

Διαφορές, επιπτώσεις, οφέλη. Ποια είναι τα εποχικά την άνοιξη στην Ελλάδα.

Βαμμένα κόκκινα αυγά: πόσο ασφαλή είναι;

Εναλλακτικοί τρόποι βαφής των πασχαλινών αυγών.

Κείμενο-μανιφέστο «γροθιά» για τα Ελληνικά προϊόντα

Ο chef Γ. Μπαξεβάνης δείχνει τον δρόμο…  

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο