Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πορτοκάλια: Πώς θα τα διατηρήσετε φρέσκα και ζουμερά για περισσότερο

ΑρχικήΟικιακάΠορτοκάλια: Πώς θα τα διατηρήσετε φρέσκα και ζουμερά για περισσότερο
spot_img

Ο χυμός ενός πορτοκαλιού οφείλεται εν μέρει στον τρόπο αποθήκευσης του ενώ η ποιότητά του εξαρτάται από την κατάστασή του όταν αγοράζεται

Έχει τύχει να κόβετε ένα πορτοκάλι περιμένοντας να αντικρίσετε ένα σφικτό και ζουμερό φρούτο και να απογοητευθείτε βλέποντας πόσο ξερό είναι και πόσο υδαρή γεύση έχει στην πραγματικότητα;

- Advertisement -

Ο χυμός ενός πορτοκαλιού οφείλεται εν μέρει στον τρόπο αποθήκευσης του ενώ η ποιότητά του εξαρτάται από την κατάστασή του όταν αγοράζεται. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά πορτοκάλια. Τα πιο φρέσκα έχουν συνήθως έντονο χρώμα, έχουν πιο λεπτό δέρμα και είναι σχετικά συμπαγή.

Η Κάσι Χάουαρντ, η οποία εργάζεται στο Sunkist – έναν συνεταιρισμό καλλιεργητών εσπεριδοειδών – συμβουλεύει: «Επιλέξτε σφιχτά, βαριά πορτοκάλια κατά την αγορά, καθώς τείνουν να είναι πιο ζουμερό».

Όσο για το πού να αποθηκεύσετε τα πορτοκάλια του σούπερ μάρκετ σας, μία φρουτιέρα είναι ιδανική εφόσον δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Αν όμως θέλουμε να τα κρατήσουμε ζουμερά για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να φυλάσσονται στο συρτάρι του ψυγείου επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν την ωρίμανση και διατηρούν τη φρεσκάδα».

Ο Ράιλι Ντέιβις, διευθυντής στο Misfits Market εξηγεί ότι η ιδανική θερμοκρασία για τα εσπεριδοειδή είναι μεταξύ 4,4C έως 7,2C.

Επιπλέον, τα πορτοκάλια που αγοράζονται σε διχτυωτές σακούλες πρέπει να τοποθετούνται κατευθείαν στην φρουτιέρα ή το ψυγείο χωρίς να τα πλύνουμε μέχρι να έρθει η ώρα να τα φάμε. Το πλέγμα επιτρέπει την καλή ροή αέρα και αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας. Εάν αγοράζετε πορτοκάλια σε πλαστικές σακούλες, ανεξάρτητα με το χώρο αποθήκευσης πρέπει να τους δώσετε χώρο να αναπνεύσουν, για να μην μουχλιάσουν.

Τα πορτοκάλια εκπέμπουν αέριο αιθυλένιο, επομένως δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε με μήλα και μπανάνες λόγω της ταχύτερης αλλοίωσης, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν μαζί με αβοκάντο, λεμόνια και άλλα συγγενικά είδη εσπεριδοειδών.

Η Riley προτείνει να αφήσετε τα πορτοκάλια σας να επιστρέψουν σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα βγάλετε από το ψυγείο και πριν τα φάτε.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα