Πως ένα “άχαρο” κομμάτι ψωμιού μπορεί να δώσει ζωή σε ένα άλλο τρόφιμο.
Ένας από τους πιο έντονους αγώνες σε κάθε σπίτι είναι ποιος θα πάρει την τελευταία φέτα ψωμιού της συσκευασίας, συχνά κομμένη παράξενα και ανεπιθύμητα, αλλά ακόμη και η “φτέρνα του ψωμιού” έχει τις χρήσεις της.
Γράφοντας για το The Kitchn, η Shifrah Combiths μοιράζεται ότι μεγαλώνοντας, πίστευε ότι στους ανθρώπους άρεσε η τελευταία φέτα του ψωμιού επειδή τη λάτρευε η μητέρα της. Ωστόσο, πολλοί γνωρίζουν ότι αυτή δεν είναι η συνηθισμένη αντίδραση σε αυτό το τελευταίο κομμάτι. Λοιπόν, αν δεν θέλετε να φάτε την τελευταία φέτα και δεν θέλετε να τη χάσετε, τι κάνετε; Η Shifrah μοιράστηκε ένα έξυπνο κόλπο.
Το ψήσιμο μιας παρτίδας μπισκότων είναι μια παγκόσμια αγαπημένη δραστηριότητα, αλλά το να τα διατηρείτε φρέσκα μπορεί να είναι δύσκολο. Σύμφωνα με τον Shifrah, η “φτέρνα του ψωμιού” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει τα μπισκότα σας μαλακά.
Ουσιαστικά, το ψωμί λειτουργεί ως κλειδαριά υγρασίας, εμποδίζοντας τις λιχουδιές σας να γίνουν σκληρές και μπαγιάτικες. Αυτό το εύκολο κόλπο επιτρέπει σε όσους δεν αγαπούν το τακούνι να το θυσιάσουν για τα αγαπημένα τους μπισκότα.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συμβουλή, απλά βάλτε ένα κομμάτι ψωμί στο αεροστεγές δοχείο για μπισκότα, κλείστε το καπάκι και αφήστε το μόνο του.
Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε λευκό ψωμί σάντουιτς, αλλά και το σιτάρι θα λειτουργήσει καλά. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το ψωμί είναι απλό. Η προσθήκη ψωμιού με γεύση σκόρδου μπορεί να μεταφερθεί στα ψημένα προϊόντα και, εκτός εάν αυτό είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, θα πρέπει να αποφεύγεται. Τα μπισκότα θα απορροφήσουν την υγρασία από το ψωμί και δεν θα στεγνώσουν.
Είτε αποθηκεύετε τα μπισκότα σας σε βάζο είτε σε καλά κλεισμένο δοχείο, απλώς βάλτε την τελευταία φέτα ψωμί για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Εάν έχετε μπαγιάτικα μπισκότα, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τη φτέρνα σε ένα αεροστεγές δοχείο και να δείτε τι συμβαίνει.
Αφήστε το όλη τη νύχτα και μπορεί να εκπλαγείτε, καθώς τα μπισκότα σας μπορεί να ξαναζωντανέψουν. Χρειάζεστε μόνο μία φέτα ψωμί, καθώς η υπερβολική υγρασία θα μπορούσε να κάνει τα μπισκότα να μαλακώσουν.
Αυτή η συμβουλή είναι καλύτερη όταν έχετε φτιάξει μεγάλες παρτίδες μπισκότων για μια συγκέντρωση. Είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να διατηρήσετε τα αρτοσκευάσματα μαλακά και φρέσκα, ενώ ανακουφίζετε από την ενοχή ότι δεν τρώτε την παρεξηγημένη φτέρνα του ψωμιού.
Την επόμενη φορά που θα έχετε αυτή την άβολη φέτα στο τέλος της συσκευασίας, θυμηθείτε αυτή τη συμβουλή και μετατρέψτε την σε χρήσιμο σύμμαχο στην κουζίνα σας.