Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως μπορούμε να ξαναζεστάνουμε τις τηγανιτές πατάτες για να γίνουν τραγανές

ΑρχικήΟικιακάΠως μπορούμε να ξαναζεστάνουμε τις τηγανιτές πατάτες για να γίνουν τραγανές
spot_img

Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξαναδώσουμε γεύση στο φαγητό που έμεινε για το επόμενο γεύμα. Και οι τηγανητές πατάτες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα!

Η αλήθεια είναι ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι τόσο νόστιμες όταν είναι φρεσκομαγειρεμένες που σπάνια θα μείνουν ως υπόλειμμα στην πιατέλα για το επόμενο γεύμα. Τι κάνουμε όμως αν όντως μείνουν; Μπορούμε να ξαναζεστάνουμε και να ξανακάνουμε τις πατάτες, που έχουν πανιάσει, γευστικές και απολαυστικές;

- Advertisement -

Σημαντικό: Δεν ξαναζεσταίνουμε τις πατάτες τηγανητές στο φούρνο μικροκυμάτων!

Ξεκινώντας από τα… απαγορευτικά να πούμε ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων για να ξαναζεστάνουμε τηγανητές πατάτες ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να είναι τραγανό. Ο φούρνος μικροκυμάτων λειτουργεί χρησιμοποιώντας ασφαλή, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για να ενεργοποιήσει και να διεγείρει τα μόρια του νερού τα οποία «ατμίσουν» στα τρόφιμα από μέσα προς τα έξω. Αν και είναι ιδανικός για σούπα ή κοτόπουλο, μπορεί να καταστρέψει οτιδήποτε τραγανό και να κάνει τις τηγανιτές πατάτες χειρότερες απ’ ό,τι ήταν πριν το ζέσταμα!

Ζεστάνετε στον φούρνο

Ο φούρνος αντίθετα θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις πατάτες που θέλουμε να ξαναζεστάνουμε. Τον προθερμαίνουμε στους 200ºC και απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ταψί. Ψήνουμε τις πατάτες για πέντε έως 10 λεπτά γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα ώστε να ζεσταθούν.

Ξαναρίξτε τις σε καυτό λάδι

Αυτή η λύση είναι καλύτερη αν οι πατάτες που έχουν μείνει είναι αρκετές. Κάψτε το λάδι και ρίξτε τις για 2-3 λεπτά. Θα αποκτήσουν και πάλι το χρυσό χρώμα της φρεσκοτηγανισμένης πατάτας. Στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρετε.

Ζεστάνετε στο airfryer

Μια φριτέζα αέρα είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείτε να φτάσετε στην επίτευξη πραγματικού τηγανίσματος γρήγορα και εύκολα. Ρίξτε τις πατάτες που σας περισσεύουν με μια κουταλιά της σούπας λάδι στον κάδο. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 200ºC και μαγειρέψτε για τρία έως έξι λεπτά μέχρι οι πατάτες να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο τραγανότητας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα