Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτό το ξέρατε; Το χρώμα του ταψιού επηρεάζει μπισκότα και κέικ

ΑρχικήΟικιακάΑυτό το ξέρατε; Το χρώμα του ταψιού επηρεάζει μπισκότα και κέικ
spot_img

Viral βίντεο στο Tik Tok δείχνει το πώς το χρώμα των ταψιών επηρεάζει διαφορετικά το ψήσιμο σε μπισκότα, κέικ και brownies.

Γνωρίζουμε για διαφορετικούς τρόπους ψησίματος, διαφορετικές θερμοκρασίες, χρονομέτρηση και κόλπα για να πετύχουμε τα τέλεια μπισκότα, brownies ή κέικ. Υπάρχουν πολλά ακόμα κριτήρια για να πετύχει κανείς το τέλειο ψήσιμο, όπως το κατάλληλο σκεύος για το καθετί που θέλουμε να πετύχουμε. Αλλά σίγουρα, πολλοί από εμάς δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι το χρώμα του ταψιού διαδραματίζει κάποιο ρόλο στο ψήσιμο.

- Advertisement -

Ένα βίντεο στο TikTok που έχει λάβει πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές δείχνει πώς τα κοινά αρτοσκευάσματα, συμπεριλαμβανομένων των κέικ και των  brownies, μπορούν να επηρεαστούν από το χρώμα του τηγανιού στο οποίο ψήνονται.

Βίντεο: @benjaminthebaker

O δημιουργός του βίντεο, με όνομα χρήστη @benjaminthebaker, δίνει διάφορα παραδείγματα για το πώς επηρεάζει το χρώμα του τηγανιού το ψήσιμο σε διάφορα γλυκά. «Τα μπισκότα που ψήνονται σε σκούρο ταψί θα έχουν πιο τραγανή άκρη και το κάτω μέρος θα ροδίσει περισσότερο από αυτά που ψήνονται σε ανοιχτού χρώματος ταψί», αναφέρει σε ένα από τα παραδείγματα.

Το βίντεο συνεχίζει με κέικ και borwnies. «Για τα κέικ, επειδή το σκούρο μέταλλο μεταφέρει τη θερμότητα πιο γρήγορα, το κάτω μέρος του κέικ θα είναι πιο σκούρο και οι άκρες του κέικ θα πήξουν επίσης πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξετε με ένα πιο κοντό κέικ με πιο στρογγυλεμένη κορυφή και παχιά κρούστα», αναφέρει.  Και τέλος για τα brownies, το μείγμα που αγγίζει τις άκρες του σκούρου τηγανιού θα ψηθεί και θα σταθεροποιηθεί πριν από το μεσαίο μέρος. Αυτό σημαίνει ότι καταλήγουν με μια εξαιρετικά τραγανή άκρη (γωνίες), σε αντίθεση με την πιο μαλακή άκρη των brownies που μαγειρεύονται σε ένα πιο ανοιχτόχρωμο ταψί».

Τελικά, όσο ζεις μαθαίνεις!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Η “γλίτσα” της μπάμιας στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Επιστήμονες ανακαλύπτουν απρόσμενες ιδιότητες

Ερευνητές ανέπτυξαν φυσικές μεθόδους απομάκρυνσης μικροπλαστικών από υδάτινα περιβάλλοντα

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα