Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσα μικρόβια έχουν οι οικιακές υδραυλικές εγκαταστάσεις

ΑρχικήΝέαΠόσα μικρόβια έχουν οι οικιακές υδραυλικές εγκαταστάσεις
spot_img

Τα σπίτια έχουν τη δική τους μοναδική υπογραφή ως προς το είδος των μικροβίων

Ο νόμος για το ασφαλές πόσιμο νερό απαιτεί παρακολούθηση από τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης, αλλά αυτά τα δείγματα λαμβάνονται έξω από τις γραμμές ιδιοκτησίας μεμονωμένων νοικοκυριών. Μόλις εισέλθουν σε ένα σπίτι, οι μικροβιακές κοινότητες μπορούν να αλλάξουν και να εξελιχθούν με τρόπους που γενικά δεν παρακολουθούνται ή ακόμη και δεν είναι κατανοητοί.

Η Fangqiong Ling, επίκουρη καθηγήτρια ενεργειακής, περιβαλλοντικής και χημικής μηχανικής στη Σχολή Μηχανικών McKelvey στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, εργάζεται για να το αλλάξει αυτό, μαζί με τους συναδέλφους και τους μαθητές της στη σχολική ομάδα ερευνητών ποιότητας νερού.

Για μια εργασία που δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο Nature Water, η Ling και οι συνεργάτες της μοιράστηκαν αποτελέσματα από τη δειγματοληψία των βρυσών μπάνιου οκτώ νοικοκυριών στην περιοχή του μετρό του Σεντ Λούις. Πήραν δείγματα από τα σπίτια για επτά ημέρες για να δουν τη ροή και την αλλαγή διαφορετικών πληθυσμών βακτηρίων. Διαπίστωσαν ότι, αν και τα σπίτια γενικά μοιράζονταν μεγάλες κατηγορίες βακτηρίων, υπήρχε μεγάλη ποικιλία από σπίτι σε σπίτι.

«Τα σπίτια έχουν τη δική τους μοναδική υπογραφή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα», είπε ο Ling.

Όλο το δημόσιο νερό της βρύσης υπόκειται σε αυστηρή επεξεργασία και απολυμαντικά, επομένως ο αριθμός των μικροβιακών κυττάρων που εντόπισαν ήταν πολύ μικρός. Αλλά όσα επέζησαν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Η χρήση του ίδιου κοινού απολυμαντικού σημαίνει ότι μια αναγνωρίσιμη ομάδα μικροβίων μπορεί ενδεχομένως να συγκεντρώσει αντίσταση σε αυτό το απολυμαντικό. Οι ερευνητές βρήκαν ένα μοτίβο αυτής της «αντίστασης» σε όλα τα νοικοκυριά. Σε τι οφείλεται όμως η τεράστια ποικιλία σε είδη;

Δείτε επίσης: Ζωντανός βάτραχος σε σαλάτα σπανάκι – Δείτε βίντεο

Η μοντελοποίηση υπολογιστή υποδηλώνει ότι τα μικρόβια αρχικά δημιουργούν τις κοινότητές τους μέσω τυχαίων γεγονότων, γεγονός που εξηγεί γιατί υπάρχει τεράστια ποικιλία σε επίπεδο είδους, από νοικοκυριό σε νοικοκυριό.

Ενώ οι ερευνητές βρήκαν παθογόνα ή βακτήρια που προκαλούν ασθένειες (σε μικρές ποσότητες) στα σπίτια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το νερό των νοικοκυριών δεν είναι ασφαλές.

Ενώ τα βακτήρια που σχετίζονται με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι γενικά ακίνδυνα, τα γονίδια αντίστασης που φέρουν μπορούν να μετατραπούν σε παθογόνα όταν τα άτομα υποβάλλονται σε αντιβιοτικές θεραπείες. Επειδή οι άνθρωποι έχουν συχνή επαφή με αυτά τα βακτήρια μέσω δραστηριοτήτων όπως το ντους και η χρήση νερού, υπάρχει ισχυρό κίνητρο για την καλύτερη κατανόηση του μικροβιώματος και της «αντίστασης» στα υδραυλικά συστήματα, καθώς και για το πώς αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο