Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα για φιλικές συγκεντρώσεις ή κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας, πλην του κλασικού” ποπ κορν.
Ο λόγος για τα πατατάκια, τα οποία, όμως, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και μόνοι μας στο σπίτι και ο Robert Strathern, συνιδρυτής της Fairfields Farm Crisps μοιράζεται τα μυστικά του για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε πατατάκια στο σπίτι, αν βαριόμαστε να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή αν απλά τα προτιμάμε “σπιτικά”.
Ως προς τα συστατικά θα χρειαστούμε πατάτες τραγανές, ηλιέλαιο και αλάτι ή κάποιο καρύκευμα.
Ως προς τα βήματα, αυτά είναι τα ακόλουθα έξι:
1. Χρειαζόμαστε έναν κόφτη λαχανικών και πατάτες φρέσκες και καλά πλυμένες
2. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε
3. Ζεσταίνουμε τη φριτέζα στους 150°C περίπου ή χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι με βαριά βάση στο οποίο έχουμε ρίξει πολύ ηλιέλαιο
4. Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας στο καυτό λάδι και ανακατεύουμε, προσπαθώντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους στα πρώτα στάδια του μαγειρέματος
5. Μόλις περάσουν 4-5 λεπτά, τα πατατάκια μας είναι έτοιμα και μπορούμε να τα βγάλουμε από το λάδι. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έχουν ροδίσει όμορφα.
6. Κλείνουμε τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό με χαρτί κουζίνας από κάτω για να πέσει το λάδι
7. Πασπαλίζουμε με αλάτι ή βάζουμε φαντασία και ρίχνουμε όποιο καρύκευμα θέλουμε και… καλή μας όρεξη!!
Πηγή: metro.co.uk