Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Chips: Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςChips: Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια
spot_img

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα για φιλικές συγκεντρώσεις ή κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας, πλην του κλασικού” ποπ κορν.

Ο λόγος για τα πατατάκια, τα οποία, όμως, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και μόνοι μας στο σπίτι και ο Robert Strathern, συνιδρυτής της Fairfields Farm Crisps μοιράζεται τα μυστικά του για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε πατατάκια στο σπίτι, αν βαριόμαστε να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή αν απλά τα προτιμάμε “σπιτικά”.

- Advertisement -

Ως προς τα συστατικά θα χρειαστούμε πατάτες τραγανές, ηλιέλαιο και αλάτι ή κάποιο καρύκευμα.

Ως προς τα βήματα, αυτά είναι τα ακόλουθα έξι:

1. Χρειαζόμαστε έναν κόφτη λαχανικών και πατάτες φρέσκες και καλά πλυμένες

2. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε

3. Ζεσταίνουμε τη φριτέζα στους 150°C περίπου ή χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι με βαριά βάση στο οποίο έχουμε ρίξει πολύ ηλιέλαιο

4. Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας στο καυτό λάδι και ανακατεύουμε, προσπαθώντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους στα πρώτα στάδια του μαγειρέματος

5. Μόλις περάσουν 4-5 λεπτά, τα πατατάκια μας είναι έτοιμα και μπορούμε να τα βγάλουμε από το λάδι. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έχουν ροδίσει όμορφα.

6. Κλείνουμε τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό με χαρτί κουζίνας από κάτω για να πέσει το λάδι

7. Πασπαλίζουμε με αλάτι ή βάζουμε φαντασία και ρίχνουμε όποιο καρύκευμα θέλουμε και… καλή μας όρεξη!!

Πηγή: metro.co.uk

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα