Η συνταγή για τυρί κρέμα που διχάζει.
Ανάμεσα σε όλες αυτές τις τάσεις που κυκλοφορούν στο tik-tok, όσον αφορά το φαγητό, η κρέμα τυριού brie είναι ίσως η πιο πρόσφατη. Κάτι σαν την τυροκαυτερή ωστόσο πιο ουδέτερη που ταιριάζει τόσο για γλυκό έδεσμα όσο και για αλμυρό, είναι η νέα συνταγή κρέμας που γίνεται με ένα απλό χτύπημα στο μίξερ.
Την τάση στο instagram ξεκίνησε η food blogger Meg Quinn η οποία συνδύασε την κρέμα τυριού με κερήθρα μελιού, και αργότερα έγινε Viral στο tik-tok. Η συνταγή απαιτεί ουσιαστικά την αφαίρεση της πέτσας του τυριού, έπειτα κομμάτια από μπρί και αντίστοιχα ίδιας ποσότητας βουτύρου. Όλα τοποθετούνται στο μίξερ, αφού έχουν μείνει πρώτα για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία κρέμα τυριού, που ωστόσο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ειδικούς στο χώρο του τυριού.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δημιουργία της φλούδας λευκής μούχλας που καλύπτει το μπρι απαιτεί από τους τυροκόμους περίπου δύο εβδομάδες για τη δημιουργία της, σύμφωνα με την New England Cheesemaking Supply Company. Ωστόσο για την συγκεκριμένη συνταγή αφαιρείται και πετιέται.
Η Emma Harvey, αγοραστής τυριού στο City Market South End στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, είπε στο Allrecipes: “Υπάρχουν γεύσεις και νότες που υπάρχουν στη φλούδα που διαφέρουν από την πάστα του τυριού. Σας ικετεύω, μην πετάτε έτσι απλά τη φλούδα”.