Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απώλεια βάρους: Συνταγή για μακαρόνια διαίτης

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΑπώλεια βάρους: Συνταγή για μακαρόνια διαίτης
spot_img

Βιργινία Κιμπουροπούλου

Μια διατροφολόγος μοιράζεται τη δική της συνταγή για μακαρόνια, η οποία βοηθά ακόμα και στην απώλεια βάρους.

Τα μακαρόνια είναι μια χορταστική τροφή, την οποία επιλέγει σαν κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών ανά τον κόσμο. Ωστόσο, μεγάλες ποσότητες και υπερβολική κατανάλωση ανά εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ποσότητας λίπους στο σώμα μας και περιττά κιλά.

Η Susie Burrell,  διατροφολόγος από το Σίδνεϊ , είπε ότι υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά ζυμαρικά – κάποια πιο «υγιεινά» από άλλα – και υπάρχουν τρόποι να απολαύσετε το ευχάριστο γεύμα χωρίς να πάρει κανείς βάρος. Η αλήθεια είναι πως πλέον υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ζυμαρικών για να επιλέξει κανείς, όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια χωρίς γλουτένη, τα μακαρόνια οσπρίων (κόκκινης φακής, ρεβιθιού), τα noodles ρυζιού, αυγού και φασολιού, ακόμα και ειδικά μακαρόνια για δίαιτα κετο.  Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και σπειροειδή λαχανικά. Όταν εξετάζετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη για εσάς, σκεφτείτε τους στόχους, τις διατροφικές απαιτήσεις και τις ανάγκες σας

«Δεν είναι τα ζυμαρικά το πρόβλημα. Είναι ο τρόπος που το τρώμε», λέει η Burell. Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες καθώς φτιάχνονται από αλεύρι, αυγά, αλάτι και νερό για να σχηματίσουν μια ζύμη. Η Burell προσθέτει, ότι οι πιο παχυντικές επιλογές ζυμαρικών, όπως η καρμπονάρακαι το πέστο, περιέχουν συχνά από 60 έως 80 γραμμάρια λίπους σε μία μερίδα μόνο. Ένα μείγμα υδατανθράκων και λίπους συνήθως οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Μια καλή εναλλακτική λύση αποτελεί ένα πιάτο από 85 γραμμάρια μαγειρεμένα ζυμαρικά, με ελαφριά σάλτσα και λίγες γαρνιτούρες. Η Burell συνεχίζει λέγοντας πως «Δεν υπάρχει ένα τρόφιμο που θα σε κάνει να πάρεις βάρος – εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο που το τρως».

Ποια είναι η ποσότητα ζυμαρικών που είναι καλό να τρώει κανείς; Για κάποιον που καθημερινά κινείται πολύ-άρα καίει πολλές θερμίδες- η κατανάλωση ζυμαρικών μία ή δύο φορές την εβδομάδα πιθανότατα δεν θα προκαλέσει αύξηση βάρους. Εάν, όμως, κάποιος διατηρεί μια καθιστική ζωή, ίσως μια μερίδα είναι υπερ-αρκετή. Το πόσα ζυμαρικά κάνει να τρώμε εξαρτάται, σίγουρα, και από άλλους παράγοντες πέραν του lifestyle, όπως είναι ο μεταβολισμός. Ακολουθεί μια συνταγή για ζυμαρικά σολομού χαμηλών υδατανθράκων της Susie Burrell, ιδανική για όλους:

Συστατικά

  • 2  φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 200 γρ σπαγγέτι edamame (μακαρόνια φασολιού)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ Light
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κολοκυθάκι, ξυρισμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού, μαγειρεύουμε για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να ξεφλουδίσουμε τα φιλέτα.
  •  Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε το εβαπορέ γάλα και το κορν φλάουρ, χτυπάμε να ενωθούν και να πήξουν. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά. Προσθέτουμε τα ξυρισμένα κολοκυθάκια και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ξανά τον σολομό και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Καρυκεύουμε με τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγές: https://7news.com.au/lifestyle/diet/nutritionist-susie-burrell-reveals-the-best-pasta-varieties-to-eat-when-on-weight-loss-diet–c-6094273

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-10634495/Nutritionist-reveals-eat-pasta-without-gaining-weight.html

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα