Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Πρόσθεσε αυτό το συστατικό για τέλεια γεύση και υφή στο σπιτικό κέικ» – Συμβουλή σεφ ζαχαροπλαστικής

ΑρχικήΟικιακά«Πρόσθεσε αυτό το συστατικό για τέλεια γεύση και υφή στο σπιτικό κέικ» - Συμβουλή σεφ ζαχαροπλαστικής
spot_img

Κλειδώνει στην πραγματικότητα περισσότερη υγρασία στο κουρκούτι, δίνοντας στο κέικ μια απίστευτη υφή που είναι απλά θεϊκή.

Τίποτα δεν ξεπερνά την αίσθηση του να μοσχομυρίσει το σπίτι από το ψήσιμο ενός κέικ σοκολάτας. Η σεφ ζαχαροπλαστικής Christina Marsigliese, αποκαλύπτει ότι η χρήση ξινόκρεμας είναι το κλειδί για να κάνετε το κέικ σας πιο πλούσιο και πιο κρεμώδες.

- Advertisement -

Η ξινή κρέμα (sour cream) είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται με ζύμωση κρέμας γάλακτος μέσω βακτηρίων γαλακτικού οξέος. Αυτά τα βακτήρια μετατρέπουν τη λακτόζη (το σάκχαρο του γάλακτος) σε γαλακτικό οξύ, δίνοντας στη ξινή κρέμα τη χαρακτηριστική της πυκνή υφή και την ελαφρώς ξινή γεύση.

Όπως λέει η σεφ ζαχαροπλαστικής, η ξινή κρέμα συνεισφέρει στους γαλακτοκομικούς τόνους, την πλούσια γεύση και το σώμα (χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά) που στερούνται τα κέικ με βάση το λάδι.

Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, η ξινή κρέμα κλειδώνει στην πραγματικότητα περισσότερη υγρασία στο κουρκούτι, δίνοντας στο κέικ μια απίστευτη υφή που είναι απλά θεϊκή.

Πώς φτιάχνουμε ξινόκρεμα

Αν η συνταγή μας ζητάει ξινόκρεμα (sour cream) και δεν μπορούμε να βρούμε, φτιάχνουμε μια σπιτική εκδοχή ως εξής:

Βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζουμε με μια χαρτοπετσέτα και αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ. Αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δόση, αυξάνουμε αναλόγως και το χυμό λεμονιού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα