Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το απόλυτο μυστικό για να φουσκώσει πολύ το κέικ

Πως θα φουσκώσει περισσότερο το κέικ σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την Nigella Lawson

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο απόλυτο μυστικό για να φουσκώσει πολύ το κέικ
spot_img

Πως θα φουσκώσει περισσότερο το κέικ σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την Nigella Lawson

Όλες οι συνταγές για κέικ είναι πάνω κάτω ίδιες και περιέχουν αλεύρι, βούτυρο, αυγά, ζάχαρη και ίσως εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας και για να φουσκώσει μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τα οποία όμως δεν αποδίδουν πάντα το αναμενόμενο φούσκωμα.

- Advertisement -

Η Βρετανίδα τηλεοπτική μαγείρισσα Nigella Lucy Lawson και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής προτείνει ένα απλό κόλπο που μπορεί να αυξήσει τον όγκο του γλυκού σας. Η συνταγή που δημοσιεύεται στο στο βιβλίο της How To Be A Domestic Goddess, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο συστατικών αλλά προσθέτει μερικές κουταλιές γάλα, που σύμφωνα με την ειδική ενισχύει το φούσκωμα.

Η δική μας «άχαστη» μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από την πλευρά της υποστηρίζει σε συνταγές ότι το μυστικό για να φουσκώσει το κέικ είναι πως από την ώρα που βάζετε το διογκωτικό (σόδα ή μπέικιν ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) δεν πρέπει να καθυστερείτε καθόλου να βάλετε τη ζύμη στο φούρνο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα