Πως θα φουσκώσει περισσότερο το κέικ σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την Nigella Lawson
Όλες οι συνταγές για κέικ είναι πάνω κάτω ίδιες και περιέχουν αλεύρι, βούτυρο, αυγά, ζάχαρη και ίσως εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας και για να φουσκώσει μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τα οποία όμως δεν αποδίδουν πάντα το αναμενόμενο φούσκωμα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εμφιαλωμένο νερό: Νέα αγωγή κατά εταιρείας για το θάνατο άνδρα από οξεία ηπατική ανεπάρκεια
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται κι άλλες μολυσμένες γατοτροφές – Κατοικίδια οδηγούνται σε ευθανασία και κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες τους
Η Βρετανίδα τηλεοπτική μαγείρισσα Nigella Lucy Lawson και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής προτείνει ένα απλό κόλπο που μπορεί να αυξήσει τον όγκο του γλυκού σας. Η συνταγή που δημοσιεύεται στο στο βιβλίο της How To Be A Domestic Goddess, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο συστατικών αλλά προσθέτει μερικές κουταλιές γάλα, που σύμφωνα με την ειδική ενισχύει το φούσκωμα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση δημοφιλούς μπαχαρικού από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Για ποιους αποτελεί σοβαρή απειλή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σοκαριστικό! Άνδρας ανακαλύπτει νεκρό φίδι στο παγωτό του!
Η δική μας «άχαστη» μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από την πλευρά της υποστηρίζει σε συνταγές ότι το μυστικό για να φουσκώσει το κέικ είναι πως από την ώρα που βάζετε το διογκωτικό (σόδα ή μπέικιν ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) δεν πρέπει να καθυστερείτε καθόλου να βάλετε τη ζύμη στο φούρνο.