Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “μυστικό” συστατικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα και απογειώνει τη γεύση στο ρύζι

Το απαραίτητο -αλλά άγνωστο στην ελληνική μαγειρική- συστατικό για νόστιμο ρύζι, που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο "μυστικό" συστατικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα και απογειώνει τη γεύση στο ρύζι
spot_img

Το απαραίτητο -αλλά άγνωστο στην ελληνική μαγειρική- συστατικό για νόστιμο ρύζι, που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο με την πρώτη ματιά, αλλά η προσθήκη ενός καθημερινού υλικού που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας όταν βράζουμε το ρύζι, είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μικρά «μυστικά» στην κουζίνα. Και το ότι είναι απλό στη χρήση το έχουμε όλοι στην κουζίνας μας και έχει και πολλαπλά οφέλη κάνει το κόλπο ακόμα καλύτερο οφέλη! Ο λόγος για τον συνδυασμό ρυζιού και ξιδιού. Αν και πολλοί συνδέουν το ξύδι μόνο με σαλάτες ή τουρσιά, αυτό το όξινο υγρό μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την υφή και τη γεύση του ρυζιού.

- Advertisement -

Γιατί το ρύζι μερικές φορές βγαίνει λαπάς;

Είτε είστε αρχάριος στην κουζίνα είτε είστε ήδη έμπειρος, πιθανότατα να σας έχει συμβεί το ρύζι να μην έχει την επιθυμητή υφή. Αυτό οφείλεται στην περίσσεια αμύλου που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα. Με το ξύδι μπορούμε να αποτρέψουμε εντελώς αυτό το φαινόμενο.

Οφέλη που προσφέρει  το ξύδι στο μαγείρεμα του ρυζιού:
1. Πιο σφιχτοί  κόκκοι – το ξύδι βοηθά στη μείωση της απελευθερώσεις του αμύλου και στη διατήρηση της δομής των κόκκων.
2. Ισορροπημένη και λεπτή γεύση – δεν αλλάζει τη γεύση του ρυζιού, αντιθέτως την εντείνει ελαφρώς.
3. Καλύτερη συντήρηση – χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ξιδιού, το μαγειρεμένο ρύζι διαρκεί περισσότερο χωρίς να χαλάει.
4. Ευεργετικές επιδράσεις στην πέψη και το σάκχαρο του αίματος – ειδικά αν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο, γνωστό για τις μεταβολικές του ιδιότητες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το ξύδι στο μαγείρεμα του ρύζιου; Απλό. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι ή μηλόξυδο για κάθε φλιτζάνι ωμό ρύζι στο νερό πριν το βράσουμε. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ, αφράτο, νόστιμο και πιο φιλικό στο στομάχι ρύζι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα