Το απαραίτητο -αλλά άγνωστο στην ελληνική μαγειρική- συστατικό για νόστιμο ρύζι, που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας
Μπορεί να ακούγεται περίεργο με την πρώτη ματιά, αλλά η προσθήκη ενός καθημερινού υλικού που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας όταν βράζουμε το ρύζι, είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μικρά «μυστικά» στην κουζίνα. Και το ότι είναι απλό στη χρήση το έχουμε όλοι στην κουζίνας μας και έχει και πολλαπλά οφέλη κάνει το κόλπο ακόμα καλύτερο οφέλη! Ο λόγος για τον συνδυασμό ρυζιού και ξιδιού. Αν και πολλοί συνδέουν το ξύδι μόνο με σαλάτες ή τουρσιά, αυτό το όξινο υγρό μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την υφή και τη γεύση του ρυζιού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl Fi: Ανακαλούνται δύο προϊόντα λόγω σαλμονέλας – Πώς μία μολυσμένη πρώτη ύλη προκαλεί ντόμινο ανακλήσεων
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί ο ΕΦΕΤ δεν δίνει τα στοιχεία των εταιρειών τροφίμων που πουλάνε μη ασφαλή τρόφιμα;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δημητριακά Kellogg’s: Δικαστική έρευνα για χρήση χρωστικών από πετρέλαιο στα δημητριακά
Γιατί το ρύζι μερικές φορές βγαίνει λαπάς;
Είτε είστε αρχάριος στην κουζίνα είτε είστε ήδη έμπειρος, πιθανότατα να σας έχει συμβεί το ρύζι να μην έχει την επιθυμητή υφή. Αυτό οφείλεται στην περίσσεια αμύλου που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα. Με το ξύδι μπορούμε να αποτρέψουμε εντελώς αυτό το φαινόμενο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βρετανίδα δημοσιογράφος «κάνει βούκινο» την Ελλάδα με αφορμή απάτη που υπέστη σε εστιατόριο στην Πλάκα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ποιο είδος καφέ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων – Αποκαλυπτική επιστημονική μελέτη
Οφέλη που προσφέρει το ξύδι στο μαγείρεμα του ρυζιού:
1. Πιο σφιχτοί κόκκοι – το ξύδι βοηθά στη μείωση της απελευθερώσεις του αμύλου και στη διατήρηση της δομής των κόκκων.
2. Ισορροπημένη και λεπτή γεύση – δεν αλλάζει τη γεύση του ρυζιού, αντιθέτως την εντείνει ελαφρώς.
3. Καλύτερη συντήρηση – χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ξιδιού, το μαγειρεμένο ρύζι διαρκεί περισσότερο χωρίς να χαλάει.
4. Ευεργετικές επιδράσεις στην πέψη και το σάκχαρο του αίματος – ειδικά αν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο, γνωστό για τις μεταβολικές του ιδιότητες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ελλάδα: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι σάπιου και ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και ελληνικά εστιατόρια
Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το ξύδι στο μαγείρεμα του ρύζιου; Απλό. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι ή μηλόξυδο για κάθε φλιτζάνι ωμό ρύζι στο νερό πριν το βράσουμε. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ, αφράτο, νόστιμο και πιο φιλικό στο στομάχι ρύζι.