Γιατί οι πιο απλές συνταγές είναι πάντα οι πιο δύσκολες;
Πώς μπορώ να κάνω μια ομελέτα αφράτη και πηχτή όπως στα εστιατόρια; Το μυστικό σύμφωνα με σεφ κρύβεται στο μέγεθος του τηγανιού, το ύψος της φλόγας και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε…
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μόνος του έπιασε το χταπόδι ο 38χρονος στο Αγρίνιο, που το κατάπιε μαζί με τα αγκίστρια – Συγκλονιστική μαρτυρία μετά το χειρουργείο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μπορείς να αγνοήσεις μία ανάκληση προϊόντος;
Μικρότερο τηγάνι
Το μέγεθος του τηγανιού είναι ζωτικής σημασίας. Αν η ομελέτα απλωθεί θα είναι λεπτή και λαστιχένια.
Θα πρέπει επίσης να επιλέξουμε χαμηλή φωτιά» και να έχουμε βάλει αρκετό βούτυρο στο τηγάνι. Ο μόνος ασφαλής δρόμος για τις αφράτες ομελέτες είναι το μαγείρεμά τους να γίνεται σε χαμηλή φωτιά και να είναι αργό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πρόστιμο €2.000 σε μεγάλο σουβλατζίδικο στο Γαλάτσι
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα τρόφιμα που μολύνονται περισσότερο από σαλμονέλα – Ευρήματα WGS και μηχανικής μάθησης
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διπλώσετε μια ομελέτα;
Ο σεφ του Λονδίνου στο βίντεο που ακολουθεί, μοιράστηκε μερικές συμβουλές που του δίδαξε ένας «σεφ με δύο αστέρια Michelin».
Παίρνει μια σπάτουλα και την περνάει στις άκρες μιας ομελέτας που μόλις έχει στρωθεί, έχοντας τελειώσει το μαγείρεμα με την υπολειπόμενη θερμότητα στο τηγάνι και όχι σε ανοιχτή φωτιά.
Αφού χαλαρώσουν οι άκρες, αφήνει την ομελέτα να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα περισσότερο.
Στη συνέχεια, «γέρνοντας το τηγάνι προς τον εαυτό σας διπλώστε τη μία πλευρά της ομελέτας και μετά την άλλη για να δημιουργήσετε ένα σχήμα V».
Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την άκρη του V και τυλίξτε την υπόλοιπη ομελέτα για να δημιουργήσετε σχήμα μισοφέγγαρου».
Μόλις γίνει αυτό, ο σεφ βάζει την ομελέτα στη φωτιά για άλλα 30 δευτερόλεπτα για να ψήσει τις άκρες και να στερεοποιηθεί το κέντρο.