Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
15.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό των εστιατορίων που κάνει τις ομελέτες πιο νόστιμες

ΑρχικήΟικιακάΤο μυστικό των εστιατορίων που κάνει τις ομελέτες πιο νόστιμες
spot_img

Γιατί οι πιο απλές συνταγές είναι πάντα οι πιο δύσκολες;

Πώς μπορώ να κάνω μια ομελέτα αφράτη και πηχτή όπως στα εστιατόρια; Το μυστικό σύμφωνα με σεφ κρύβεται στο μέγεθος του τηγανιού, το ύψος της φλόγας και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε…

- Advertisement -

Μικρότερο τηγάνι

Το μέγεθος του τηγανιού είναι ζωτικής σημασίας. Αν η ομελέτα απλωθεί θα είναι λεπτή και λαστιχένια.

Θα πρέπει επίσης να επιλέξουμε χαμηλή φωτιά» και να έχουμε βάλει αρκετό βούτυρο στο τηγάνι. Ο μόνος ασφαλής δρόμος για τις αφράτες ομελέτες είναι το μαγείρεμά τους να γίνεται σε χαμηλή φωτιά και να είναι αργό.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διπλώσετε μια ομελέτα;

Ο σεφ του Λονδίνου  στο βίντεο που ακολουθεί, μοιράστηκε μερικές συμβουλές που του δίδαξε ένας «σεφ με δύο αστέρια Michelin».

Παίρνει μια σπάτουλα και την περνάει στις άκρες μιας ομελέτας που μόλις έχει στρωθεί, έχοντας τελειώσει το μαγείρεμα με την υπολειπόμενη θερμότητα στο τηγάνι και όχι σε ανοιχτή φωτιά.

Αφού χαλαρώσουν οι άκρες, αφήνει την ομελέτα να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα περισσότερο.

Στη συνέχεια, «γέρνοντας το τηγάνι προς τον εαυτό σας διπλώστε τη μία πλευρά της ομελέτας και μετά την άλλη για να δημιουργήσετε ένα σχήμα V».

Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την άκρη του V και τυλίξτε την υπόλοιπη ομελέτα για να δημιουργήσετε σχήμα μισοφέγγαρου».

Μόλις γίνει αυτό, ο σεφ βάζει την ομελέτα στη φωτιά για άλλα 30 δευτερόλεπτα για να ψήσει τις άκρες και να στερεοποιηθεί το κέντρο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα