Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα κουλούρια με τρία υλικά

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για Χριστουγεννιάτικα κουλούρια με τρία υλικά
spot_img

Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν τα Χριστούγεννα με ελάχιστη φασαρία, μία λαχταριστή συνταγή με μόλις τρία συστατικά υπόσχεται να κάνει θαύματα!


Η Food blogger Lucy από το Bake Play Smile ορκίζεται ότι με αυτό το απλό παρασκεύασμα, «θα λιώσει στο στόμα σας… το μόνο που χρειάζεστε είναι βούτυρο, απλό αλεύρι και ζάχαρη άχνη!”

Συγκεκριμένα για να φτιάξουμε 35 θεϊκά κουλούρια χρειαζόμαστε:

  • 340 γρ βούτυρο αλατισμένο, κρύο
  • 130 γρ ζάχαρη άχνη
  • 375 γρ αλεύρι απλό ή για όλες τις χρήσεις
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C (στον αέρα) και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Τώρα σιγά σιγά, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιόμορφο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσέχουμε να μην καταπονηθεί υπερβολικά η ζύμη και μετά την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μόλις κρυώσει, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 cm και χρησιμοποιούμε ένα κουπάτ για μπισκότα για να δημιουργήσουμε σχήματα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά, φροντίζουμε να μην παραψηθούν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά και μετά τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Αυτά τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο ή φόρμα για έως και μια εβδομάδα μετά το ψήσιμο. Η ζύμη μπορεί επίσης να καταψυχθεί έως και για ένα μήνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο