Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ταψιά: Ο απλός τρόπος να γίνουν και πάλι σαν καινούργια

ΑρχικήΟικιακάΤαψιά: Ο απλός τρόπος να γίνουν και πάλι σαν καινούργια
spot_img

Ένα κοινό τρόφιμο υπόσχεται να κάνει το θαύμα

Ταψιά: Ίσως ο μεγαλύτερος μπελάς της κουζίνας… Όσο κι αν τα καθαρίζεις μετά από μια – δυο χρήσεις ξαναλερώνονται απίστευτα και θέλουν τρίψιμο! Σαν να το κάνουν το επίτηδες.

Ξεχάστε τα σφουγγάρια και τα σύρματα, λέει το Tasting Table και προτείνει έναν απίθανο τρόπο που υπόσχεται να κάνει τα ταψιά σαν καινούρια! Αρκεί να κόψετε μια πατάτα στη μέση να τη βουτήξετε σε υγρό απορρυπαντικό και αλάτι ή μαγειρική σόδα και να τρίψετε ελαφρά.

- Advertisement -

Πώς η πατάτα κάνει το θαύμα;

Οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικό οξύ , το οποίο μερικές φορές πωλείται στην καθαρή του μορφή ως ουσία για αφαίρεση σκουριάς. Όταν αυτό έρχεται σε επαφή με τη σκουριά, δημιουργεί μια ουσία που ονομάζεται οξαλικός σίδηρος, ο οποίος μπορεί εύκολα να ξεπλυθεί με νερό και σαπούνι.

Η προσθήκη υγρού απορρυπαντικού θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το λίπος, ενώ το αλάτι και η μαγειρική σόδα θα κάνουν απολέπιση στην επιφάνεια των δίσκων.

Η μέθοδος της μεμβράνης;

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τυλίξετε τα ταψιά σε μεμβράνη φαγητού κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού πρώτα τα αλείψετε με πάστα μαγειρικής σόδας και βραστού νερού πριν που επίσης λειτουργεί εξαιρετικά.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βυθίσετε τα ταψιά σας σε ζεστό, σαπουνόνερο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν καθαρίσετε τη βρωμιά. Αυτό λειτουργεί, αλλά απαιτεί πολύ χώρο στον νεροχύτη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα