Να θυμάστε ότι ένας υπερφορτωμένος καταψύκτης μπορεί να δυσκολέψει την κυκλοφορία του ψυχρού αέρα – καθιστώντας τον λιγότερο αποτελεσματικό
Η θερμοκρασία του καταψύκτη είναι σημαντική για τη διατήρηση της αποτελεσματικής λειτουργίας της συσκευής και τη διατήρηση των τροφίμων σας με ασφάλεια. Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να είναι λοιπόν ένας καταψύκτης;
Η ιδανική θερμοκρασία για έναν καταψύκτη είναι -18°C προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων και να διατηρηθούν τα τρόφιμα πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ορισμένα τρόφιμα που διατηρούνται στην κατάψυξη έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις θερμοκρασίας, επομένως είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε την ετικέτα πριν τα αποθηκεύσετε. Να θυμάστε ότι ένας υπερφορτωμένος καταψύκτης μπορεί να δυσκολέψει την κυκλοφορία του ψυχρού αέρα – καθιστώντας τον λιγότερο αποτελεσματικό.
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε ότι ο καταψύκτης σας είναι στη σωστή θερμοκρασία είναι τοποθετώντας ένα θερμόμετρο κατάψυξης. Φυσικά, αν παρατηρήσετε ότι το φαγητό σας ξεπαγώνει ή ο καταψύκτης σας γεμίζει τακτικά με πάγο, τότε αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι η θερμοκρασία είναι λάθος και θα πρέπει να αλλάξει.
Δείτε επίσης: Σαλμονέλα σε σουβλάκι με γύρο – To υλικό που οδήγησε σε ανάκληση
Πώς να αλλάξετε τη θερμοκρασία του καταψύκτη σας
Οι περισσότεροι καταψύκτες διαθέτουν πίνακα ελέγχου θερμοκρασίας σε εμφανές μέρος. Ωστόσο, σε ορισμένα παλαιότερα μοντέλα, ο έλεγχος θερμοκρασίας μπορεί να βρίσκεται στο κάτω μέρος ή στο πίσω μέρος του ψυγείου.
Υπάρχουν επίσης ορισμένα μοντέλα που δεν έχουν αριθμούς για έλεγχο θερμοκρασίας αλλά λέξεις, για παράδειγμα, «κρύο», «πιο κρύο» ή «χαμηλό», «μέτριο» και «υψηλό».
Όταν ρυθμίζετε τη θερμοκρασία, πρέπει να της δώσετε χρόνο να αλλάξει. Αυτό μπορεί να χρειαστεί έως και μία ημέρα. Ωστόσο, εάν η αλλαγή της θερμοκρασίας σας δεν κάνει καμία διαφορά, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον καταψύκτη σας.