Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Αρτοποιία: Πως μπορεί να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Τρόποι με τους οποίους μικρά και μεγάλα αρτοποιεία μπορούν να είναι πιο βιώσιμα

Σεξ και αλκοόλ: Αιώνιοι σύμμαχοι ή άσπονδοι εχθροί;

Πως και πόσο μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική απόδοση, το αλκοόλ

Ακτινοβολημένη με UV μαγιά αρτοποιίας: Αλλαγές στη χρήση της ως Novel Food με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

Στο νέο κανονισμό περιλαμβάνονται προϋποθέσεις χρήσης και απαιτήσεις επισήμανσης.

Ήρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!

1.500 μπουκάλια μπλε μπύρας πωλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, και το ζυθοποιείο ετοιμάζεται τώρα να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

Μέθοδοι επιθεωρήσεων βάσει Κινδύνου, σε εταιρείες τροφίμων – Νέα μελέτη

Τόσο οι αρχές ασφάλειας τροφίμων όσο και οι FBO μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης για να δημιουργήσουν προγράμματα παρακολούθησης βάσει κινδύνου

Η Αθήνα δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό καφέ ανά κάτοικο

Κερδίζει "κατά κράτος" την Ιταλία η οποία έρχεται στην 6η θέση!

Ο Ελύτης, η Ελιά, η Ελλάδα και ένας ελαιοπαραγωγός από την Κρήτη…

Το λαμπρό παράδειγμα του Κρητικού ελαιοπαραγωγού που ξεκίνησε από το μηδέν και πλέον το ελαιόλαδο του "Terra di Sitia", εξάγεται σε Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία και Ελβετία

Salmonella: “Καθαρή” η Ελλάδα από την πρόσφατη Ευρωπαϊκή επιδημία με 272 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2 θανάτους

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις εντοπισμένων περιπτώσεων σαλμονέλας σε άνθρωπο

Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 ανέργων, 30+

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για το πρόγραμμα που είναι 12μηνης διάρκειας και απευθύνεται σε επιχειρήσεις

Χυμός πορτοκαλιού: Καταρρίπτοντας τους μύθους για τη ζάχαρη, τον χρόνο απώλειας της βιταμίνης C και τις θερμίδες

Η αλήθεια για τον χυμό πορτοκαλιού δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται

Πώς προσαρμόζουν την αγοραστική τους συμπεριφορά οι καταναλωτές σε περιόδους ανατιμήσεων

Και πως πρέπει να κινηθούν οι επιχειρήσεις λιανικής για να κρατήσουν τους πελάτες τους

Nutri-score: Οι Γάλλοι το… “τερμάτισαν” – Μαύρο F στο κρασί!

Οι δημιουργοί του Nustriscore θέλουν να προσθέσουν το γράμμα F στο αλκοόλ και για να υπογραμμίσουν την αρνητική του επίδραση το τοποθετούν σε μαύρο φόντο

Τα πλαστικά, o Βαλεντίνος και οι ευθύνες της βιομηχανίας τροφίμων

Μέρα που' ναι... ας αναρωτηθεί η βιομηχανία τροφίμων τον ρόλο που μπορεί να παίξει, στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά

Εντομοφαγία: “Πυροτέχνημα” ή μεγάλη ευκαιρία για τη βιομηχανία τροφίμων;

Πως θα ξεπεραστεί η άρνηση, η καχυποψία, και η εκδηλωμένη «αηδία» των Ευρωπαίων καταναλωτών

Διεθνή: 15 νήπια στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση από γεύμα παιδικού σταθμού

Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με διάρροια και εμετό

Μουσείο τροφικών δηλητηριάσεων: Το μοναδικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών

Τα εκθέματα του μουσείου είναι προϊόντα και συσκευασίες που έγιναν αιτία να αρρωστήσουν εκατοντάδες άνθρωποι

Agrovoltaics: Καλλιέργειες κάτω από ηλιακούς συλλέκτες και στην Ελλάδα

Η γη θα φιλοξενεί 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα 30 χρόνια, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σιτιστούν με κάποιο τρόπο

“Ο έρωτας περνά από το στομάχι”: Πυρετώδεις προετοιμασίες από τα ζαχαροπλαστεία για του Άγιου Βαλεντίνου

Αν και συνηθισμένος ο καλύτερος και πιο νόστιμος τρόπος για την ερωτική αυτή γιορτή, είναι η... σοκολάτα!

Διεθνή: Τα 7 τρόφιμα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τα ράφια των σουπερμάρκετ

Η απουσίες εργαζομένων λόγω της Omicron, η έλλειψη οδηγών, οι καθυστερήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και γενικά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα προκαλούν μεγάλες ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο