Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Διεθνή: Νέα κυβερνοεπίθεση σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ – “χτυπήθηκαν” 300 παντοπωλεία Spar

Οι χάκερ απαιτούν χρήματα για να αποκαταστήσουν κλεμμένα δεδομένα ή συστήματα πληροφορικής

Απίστευτο: Κόκκινο κρασί με γεύση μπισκότα Οreo!

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του Oreo σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, χάρη στο Barefoot

Το BRC Food Safety global standard issue 9 είναι εδώ!

 Σε διαβούλευση το προσχέδιο από τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Ντομάτα: Οι χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα επηρεάζουν και τη γεύση -Νέα έρευνα

Οι ποικιλίες ντομάτας με άφθονη χλωροφύλλη έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, συμβάλλοντας στη γλυκιά γεύση

Salt Bae και Dalgona: Ο εκκεντρικός σεφ και το μπισκότο του Squid Game που όλοι ξέρουν, αλλά τα προφέρουν λάθος!

10 λέξεις και ονόματα που έχετε (πιθανώς) προφέρει λάθος το 2021

Η παλαιότερη δηλητηρίαση από υδράργυρο στον κόσμο αποκαλύφθηκε στην Εποχή του Χαλκού στην Ιβηρική

Οι περισσότερες πηγές τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι τα ψάρια αλμυρού νερού, αλλά και τα ψάρια του γλυκού νερού περιέχουν επίσης υδράργυρο

Τυροκομία: Νέα μέθοδος ελέγχου ποιότητας κατά τη διαδικασία ωρίμανσης – Εργαλείο για ακριβή αξιολόγηση

Ανάλυση των βιολογικών δεδομένων σε πρώιμη φάση. Το multi-omics δίνει στους επαγγελματίες τυριού περισσότερα εργαλεία για την ακριβή αξιολόγηση της ποιότητας

Η Foodwatch καταγγέλλει παρουσία επικίνδυνων υδρογονανθράκων σε προϊόντα διατροφής

Ένα στα οκτώ προϊόντα είναι μολυσμένα με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων (MOAH)

Alert: Ανιχνεύτηκε ιός της γρίπης των πτηνών στον Έβρο

Αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από αύριο 10 Δεκεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι και καταναλωτές

Τι είναι οι άμεσες πληρωμές και γιατί αποτελούν καινοτομία. Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι και καταναλωτές

Νέα Μελέτη: Χιλιάδες βρέφη έχουν διαγνωστεί λανθασμένα με αλλεργία στο γάλα

Λιγότερα από ένα στα 100 βρέφη σε όλη την Ευρώπη επηρεάζονται πραγματικά από τις αλλεργίες στο γάλα

Εναλλακτικό κρέας: Η σοκολάτα … διευκολύνει την 3D εκτύπωση!

Το ευαίσθητο στη θερμότητα βούτυρο κακάο καθιστά τη ζύμη πιο ρευστή σε ζεστές θερμοκρασίες για εκτύπωση, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, σκληραίνει επιτρέποντας στη ζύμη να διατηρήσει το τυπωμένο της σχήμα

Προς κατάργηση η ημερομηνία λήξης – Τεστ κιτ επί της συσκευασίας!

Καινοτόμο επίθεμα που ανιχνεύει παθογόνα, τοποθετείται στα εσωτερικά τοιχώματα των δοχείων τροφίμων και δείχνει το αποτέλεσμα χωρίς να ανοιχτεί η συσκευασία

Επικίνδυνες Φθαλικές ενώσεις στα φαγητά των fast Food!

Συγκλονιστικά τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τα φαγητά των fast food στις ΗΠΑ

Επιστήμη: Η προσθήκη μπαχαρικών στα γεύματα συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το καρύκευμα των τροφών με περίπου 1,3 κουταλάκια του γλυκού, βότανα και μπαχαρικά την ημέρα συνδέθηκε με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μετά από τέσσερις εβδομάδες.

“Κόλλα από κόκκαλα τίγρης”: Το παράνομο σκεύασμα που κοστίζει 15.000$ το κιλό!

Η «κόλλα από κόκαλο τίγρης», είναι μια ουσία που μοιάζει με καφέ χυμό που παράγεται με τη διάλυση σκελετών τίγρεων σε μια χύτρα υψηλής πίεσης για δύο έως τρεις ημέρες.

Καλλιεργημένο κρέας: Περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανησυχίες, κενά και συστάσεις

Νέα μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα συστατικά παραγωγής του, και τους περιορισμούς στην αποδοχή από τους καταναλωτές

Φυκοκυανίνη: Το “άγριο μπλε θαύμα” – Λύθηκε ο γρίφος αποχρωματισμού της μπλε φυσικής χρωστικής τροφίμων

Γιατί η φυκοκυανίνη που θα ήθελαν πολύ να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες τροφίμων, είναι ασταθής όταν τοποθετείται σε αναψυκτικά και αθλητικά ποτά και μπορεί να χάσει τις αποχρώσεις της

Ψωμί: Πώς επιλέγουν οι καταναλωτές ποιο ψωμί να αγοράσουν

Αρτοποιοί και αρτοβιομηχανίες θέλουν να γνωρίζουν τα κριτήρια επιλογής των καταναλωτών

Καινοτομία: Το νέο καπάκι που τοποθετείται μέσα και όχι πάνω στο ποτήρι, για κατανάλωση ροφημάτων εν κινήσει

Πίνεις κανονικά από το χείλος του ποτηριού, αντί από το καπάκι, για να μην καείς και για να μην έχει τη γεύση πλαστικού ή χαρτιού

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο