Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

14 Οξείες δηλητηριάσεις από ζυμαρικά : Ωστόσο οι ανακλήσεις βασίστηκαν στις… πληροφορίες μάρκετινγκ

Η Δανία τα… «γυρίζει» και λέει ότι μόνο ένα από τα τρία προϊόντα ζυμαρικών ενέχουν κίνδυνο οξείας δηλητηρίασης.

Οι παχύσαρκοι είναι πιο ριψοκίνδυνοι – Επιστημονική μελέτη

Πως η παχυσαρκία επηρεάζει την προθυμία για ρίσκο.

Τι είναι το Άγαρ

Γνωρίστε την 100% φυτική εναλλακτική της ζελατίνης στα τρόφιμα.

Ελληνικά κεράσια με απαγορευμένο φυτοφάρμακο στην Ευρωπαϊκή λίστα απάτης τροφίμων

Τα κατεψυγμένα κεράσια ελληνικής προέλευσης εξάγονται σε 10 χώρες.

Πρωινό γεύμα: Καταρρίπτοντας τον μύθο

Ας μιλήσουμε για το πρωινό.

Προσοχή: Τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να τρώνε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και ροδάκινα

Σύσταση της Mattilsynet προς τους γονείς για την κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων από μικρά παιδιά.

Όσπρια: Η κρυφή απειλή της φυτικής διατροφής – Μελέτη τα χαρακτηρίζει “αναδυόμενα» αλλεργιογόνα

Επιστημονική μελέτη επισημαίνει την άγνοια κινδύνου για τις αλλεργίες που μπορεί να προκαλέσουν τα φασόλια, οι φακές, τα μπιζέλια και τα ρεβίθια.

Αλλάζουν θέση και οι 148 υγειονομικοί επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση Χαρδαλιά

Ριζική αλλαγή στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά - Και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση.

Γιατί μύδια και αχιβάδες αχνίζονται με κρασί στη μεσογειακή κουζίνα; Και δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Εκτός από θέμα γεύσης και ασφάλειας τροφίμων, νέα επιστημονική μελέτη ανοίγει μία άλλη οπτική στο άχνισμα με κρασί των οστρακοειδών.

Tο Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του ΕΦΕΤ

Case study παγκοσμίως για δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό.

Καφές: Αξιολόγηση κινδύνου από την παρουσία τοξικών μετάλλων

Παρακολούθηση ιχνοστοιχείων, που βρέθηκαν σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα καφέ. 

Ποιες δημοφιλείς κολόνιες και αποσμητικά περιέχουν επικίνδυνη χημική ουσία – Οι Ενημερώσεις στο Ευρωπαϊκό RAPEX

Μόνο τον Ιούλιο αναρτήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Σύστημα ενημέρωσης 84 ειδοποιήσεις για επικίνδυνες κολόνιες και αποσμητικά.

Τα «ταπεινό» φρούτο που βελτιώνει και τη μνήμη – Νέα επιστημονική μελέτη

Βελτίωση της γνωστικής εξασθένησης και της γήρανσης του εντέρου.

Φάρμακα απώλειας βάρους – “Καμπανάκι” κινδύνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Προειδοποίηση του ΕΜΑ για κίνδυνο αναρρόφησης κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, σε ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα όπως το Ozempic και το Wegovy.

Παριζάκι: Για πρώτη φορά Έλληνες επιστήμονες αντικαθιστούν τα επιβλαβή πρόσθετα με φυσικά εκχυλίσματα εσπεριδοειδών

Αντικατάσταση συνθετικών πρόσθετων με υποπροϊόντα εσπεριδοειδών σε αλλαντικό Pariza.

Μούχλα σε μαρμελάδα: Την πετάμε ολόκληρη ή μόνο το μολυσμένο κομμάτι;

Η μούχλα είναι μία φυσική τοξίνη την οποία δεν πρέπει να υποτιμάτε.

Ε. Σίντου: Από αναλύτρια σε ιδιωτικό εργαστήριο τροφίμων πρόεδρος της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

Η νέα πρόεδρος της «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αναλύει τις προκλήσεις των οινοποιών και ξεδιπλώνει την εντυπωσιακή της πορεία και την αγάπη της για την οινοποίηση.

«Μπλόκο» των Ελληνικών αρχών σε 3 φορτία με μολυσμένο σουσάμι

Σαλμονέλα σε εισαγόμενο σουσάμι προέλευσης Ινδίας και Σουδάν.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο