Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Τρόφιμα εργαστηρίου: Μελέτη για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις επιτυχίας

Οι παράγοντες που μπορεί να υπονομεύσουν την επιτυχία των τροφίμων FDFs.

Καλές διακοπές

Καλοκαίρι είναι όταν η τεμπελιά βρίσκει τον χαμένο σεβασμό της...

Πως οι γενιές διαμορφώνουν τις τάσεις στα τρόφιμα

Η βιομηχανία θα πρέπει να γνωρίζει που απευθύνεται.

ΕΦΕΤ – Απολογισμός 2022: 2,31 εκατ. ευρώ πρόστιμα, 10.518 έλεγχοι, 1255 καταγγελίες

Η Δράση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων σε αριθμούς.

Ας μιλήσουμε για σπόρους

Ο σπόρος είναι η "νοημοσύνη" της γης.

Μέλι από μυρμήγκια: Και υπάρχει και η επιστήμη το αξιοποιεί ενάντια σε βακτήρια και μύκητες

Η έρευνα διαπιστώνει ότι το μέλι από τα μυρμήγκια της Αυστραλίας, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Τι γίνεται με τον τουρισμό και τους ξένους «επενδυτές»;

Tα αμφισβητούμενα οφέλη των ξένων επενδύσεων στον Ελληνικό τουρισμό.

Κατάληψη του Ευβοϊκού από ιχθυοκαλλιέργειες…

Δεσμεύεται μία περιοχή 22,000 στρεμμάτων.

Τα υποκατάστατα γάλακτος πολύ πίσω σε θρεπτική αξία σε σύγκριση με το αγελαδινό

Σύγκριση 233 υποκατάστατων γάλακτος με αγελαδινό γάλα.

Θεσσαλονίκη: Τζογαδόρος υπάλληλος σε τυροκομείο έκλεβε δοχεία με φέτα!

Κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος άνω των 120.000 ευρώ.

Πάπρικα: Γιατί μειώθηκε η χρήση της – Η νέα καταναλωτική τάση

Διερεύνηση των αντιλήψεων των καταναλωτών και αλλαγή των προτύπων κατανάλωσης για την καπνιστή πάπρικα.

Συμπληρώματα διατροφής και Covid-19

Νέα έρευνα σχετικά με τον COVID-19

Αντιδρά η Βιομηχανία κρέατος σε μελέτη για την επίδραση της κατανάλωσης στην κλιματική αλλαγή

Τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, προκάλεσαν την αντίδραση της βιομηχανίας κρέατος.

Διαβήτης: Το πρωινό γεύμα πριν τις 8 π.μ. μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Μελέτη με πάνω από 100.000 συμμετέχοντες έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού μετά τις 9 το πρωί αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 59% σε σύγκριση με άτομα που τρώνε πρωινό πριν από τις 8 π.μ

Παραπλανητικές ετικέτες: Οι 6 επισημάνσεις που πρέπει να ελέγξετε καλύτερα

Διατροφολόγος επισημαίνει πως μπορούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, κάποιες "υγιεινές επισημάνσεις" στις ετικέτες των τροφίμων.

Ουρές αναμονής σε fast food και εστιατόρια: Η «θεωρία της ουράς» και πως μπορεί να αξιοποιηθεί

Χρήσιμα tips για τη βέλτιστη εμπειρία αναμονής σε εστιατόρια.

Prosumer, όχι consumer!

Πως διαμορφώνεται το νέο πρότυπο καταναλωτή.

Εστίαση: Η ντοπαμίνη του εγκεφάλου “σύμμαχος” στα κέρδη

Η εγκεφαλική δραστηριότητα βοηθά στην πρόβλεψη των πωλήσεων εστιατορίων

Το κρασί ως λειτουργικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής

Εφαρμογές βιοενεργών υποπροϊόντων των οινοποιείων, ως συστατικά βιολειτουργικών τροφίμων, συμπληρωμάτων και θρεπτικών ουσιών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σε λιστέρια και σαλμονέλα οφείλεται το 40% των ανακλήσεων τροφίμων τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ

Τα ευρήματα μελέτης για τις πάνω από 35.000 ανακλήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ από το 2002 μέχρι το 2023.

Παγκόσμια κινητοποίηση: Ειδοποίηση στην Ελλάδα για μολυσμένη αποξηραμένη καρύδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας

Από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Αργεντινή πωλείται καρύδα, που  μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μολυσμένη ρόκα στην Ευρώπη: Ένας νεκρός από σαλμονέλωση και 200 τροφικές δηλητηριάσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο