Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
34 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ελληνικό ελαιόλαδο που κατέκτησε την κορυφή σε διαγωνισμό ποιότητας στην Τουρκία

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΤο ελληνικό ελαιόλαδο που κατέκτησε την κορυφή σε διαγωνισμό ποιότητας στην Τουρκία
spot_img

15 βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian nternational Olive Oil Competition 2025 για ελληνικό ελαιόλαδο

· Με το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του 100%

· 15 στα 15 στον διεθνή διαγωνισμό Anatolian IOOC 2025

· Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 1087 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό

 
Μια εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με το απόλυτο ρεκόρ του 100% και 15 βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές σημειώθηκε στην Τουρκία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Παράλληλα, οι 15 διεθνείς αυτές βραβεύσεις στο διεθνή διαγωνισμό της Τουρκίας, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 1087 διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και την Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε (15) αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την Πέμπτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 28 έως 30 Απριλίου 2025. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους και τους κανόνες που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) και κατατάσσεται με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9 / 10 στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2025 πραγματοποιείται από κριτές και ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts, panel leaders και tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2025, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και βαθμό δυσκολίας στο να διακριθούν.

υΟι HYPERLINK “https://www.bioarmonia.gr” βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με το απόλυτο ποσοστό επιτυχία του 100 %, με 15 εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους. Συγκεκριμένα συγκέντρωσαν 6 χρυσά και 9 ασημένια βραβεία, και έτσι κατατάσσονται με ένα νέο ρεκόρ στους μοναδικούς ελαιοπαραγωγούς που έχουν καταφέρει τον απόλυτο αριθμό 15 βραβεύσεων σε ισάριθμες συμμετοχές.

Ειδικότερα, οι διεθνείς βραβεύσεις των βιολογικών και gourmet ελαιόλαδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον Anatolian IOOC για το 2025, είναι:

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

AGOURELAIO Early Harvest – Χρυσό Βραβείο

PLUS HEALTH Green evoo – Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο

FLAVORED GOURMET ENIGMA Evoo – Χρυσό Βραβείο

TREASURE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο

FYLLIKON First Harvest – Ασημένιο Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Ασημένιο Βραβείο

ARMONIA Monovarietal – Ασημένιο Βραβείο

MASTERPIECE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH Blue evoo – Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Gourmet evoo – Ασημένιο Βραβείο

οENSTAGMA Saffrοn & Sage evoo – Ασημένιο Βραβείο

οENSTAGMA Saffrοn & Rosemary evoo – Ασημένιο Βραβείο

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου και αποδεικνύουν την προσπάθεια τους για την παραγωγή πολύ υψηλής ποιότητας βιολογικών ελαιολάδων.

Ταυτόχρονα στατιστικά σημαντικό θεωρείται το στοιχείο που εξάγεται από τα αποτελέσματα του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC 2025, το οποίο είναι το απόλυτο 100% ως ποσοστό με 15 βραβεύσεις σε 15 συμμετοχές διαφορετικών ελαιολάδων σε διεθνή διαγωνισμό, γεγονός που δεν έχει πετύχει άλλος ελαιοπαραγωγός παγκοσμίως.

Οι διεθνείς αυτές βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2025 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 1087 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, εξελίσσοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχουν ως ελαιοπαραγωγοί εξειδικευμένων και υψηλής ποιότητας ελαιολάδων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο υγιεινό είναι το γιαούρτι σας;

Το «καλό» γιαούρτι υπάρχει, αλλά θέλει προσοχή

Προειδοποίηση σε όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ – Ερευνητές τον συνδέουν με σοβαρή πάθηση στα μάτια

Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, σύμφωνα με γενετική μελέτη

Νεκρό 12χρονο παιδί και τρία στο νοσοκομείο με αιμολυτικό σύνδρομο από τροφική δηλητηρίαση

Επτά συνολικά σοβαρά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε παιδιά με συμπτώματα αιματηρής διάρροιας στη Γαλλία - Δωδεκάχρονος υπέκυψε μετά από αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα