Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σημεία των καιρών; Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι δειπνούν μόνοι τους στα εστιατόρια;

ΑρχικήTop quality 4uΕστίασηΣημεία των καιρών; Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι δειπνούν μόνοι τους στα εστιατόρια;
spot_img

Η πανδημία έκανε μάλλον τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις λιγότερο εφικτές και επομένως λιγότερο σημαντικές όταν τρώμε έξω

Η Parisa Imanirad, επιστήμονας και ερευνήτρια καρκίνου από το Σαν Φρανσίσκο, είναι παντρεμένη και έχει έναν ευρύ κύκλο φίλων. Αλλά μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πηγαίνει μόνη της σε ένα εστιατόριο. Όπως εξηγεί, αυτό της δίνει χρόνο να σκεφτεί ή να διαβάσει. Προσπαθεί να μην αγγίξει το τηλέφωνό της και απολαμβάνει τη σιωπή. «Είναι σαν ένα σπα, αλλά άλλου τύπου», εξηγεί κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου μεσημεριανού γεύματος στο Spruce, ένα πολυτελές εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Και δεν είναι η μόνη… Στις ΗΠΑ, οι κρατήσεις για γεύματα του ενός έχουν αυξηθεί κατά 29% τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το OpenTable, τον ιστότοπο κρατήσεων εστιατορίων. Το φαινόμενο έχει ανοδική τάση και στην Ευρώπη με ανάλογες κρατήσεις να αυξάνονται κατά 18% φέτος στη Γερμανία και 14% στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο χρόνο. Σε μια πρόσφατη έρευνα, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Hot Pepper Gourmet Eating Out της Ιαπωνίας διαπίστωσε ότι το 23% των Ιαπώνων τρώνε έξω μόνοι τους, από 18% το 2018.

Ως αποτέλεσμα, πολλά εστιατόρια στην Ιαπωνία και αλλού, ξαναστήνουν τα τραπέζια τους, αλλάζουν τα μενού τους και προσθέτουν άλλες ιδιαίτερες πινελιές για να προσελκύσουν τους μεμονωμένους επισκέπτες.

«Ακόμη και τα λεγόμενα οικογενειακά εστιατόρια αυξάνουν τις θέσεις για μοναχικά τραπέζια και τα εστιατόρια προσφέρουν μαθήματα για παρασκευή μικρότερων μερίδων, ώστε ένα άτομο που τρώει μόνο του να έχει ποικιλία πιάτων», δήλωσε ο Masahiro Inagaki, ανώτερος ερευνητής στο ινστιτούτο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του OpenTable, Debby Soo, πιστεύει ότι η απομακρυσμένη εργασία είναι ένας λόγος για την αύξηση, με τους πελάτες να αναζητούν ανακούφιση από τα γραφεία του… σπιτιού τους. Αλλά πιστεύει ότι υπάρχουν και βαθύτεροι λόγοι. «Νομίζω ότι υπάρχει ένα ευρύτερο κίνημα αυτοαγάπης και φροντίδας του εαυτού σου και πραγματικά… να απολαμβάνεις τη δική σου παρέα», είπε η Soo.

«Η πανδημία έκανε επίσης τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις λιγότερο εφικτές και επομένως λιγότερο σημαντικές όταν τρώτε έξω», δήλωσε η Anna Mattila, καθηγήτρια διαχείρισης καταλυμάτων στο Πανεπιστήμιο Penn State. «Και τα smartphone βοηθούν ορισμένους πελάτες εστιατορίων να αισθάνονται συνδεδεμένοι με άλλους ακόμα και όταν είναι μόνοι τους».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο