Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χρυσελιά, από την ΚΟΡΕ!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΕξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χρυσελιά, από την ΚΟΡΕ!
spot_img

Το λάδι…όπως αγαπάς!

Στον περιβόητο Ιπποκράτειο Κώδικα αναφέρονται περισσότερες από 60 φαρμακευτικές χρήσεις για το ελαιόλαδο. Ακόμη και στις ΗΠΑ, το ελαιόλαδο βρίσκεται στις προθήκες των φαρμακείων, ως φαρμακευτικό σκεύασμα. Η ηγετική του θέση, στο παγκόσμιο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Τα συστατικά αυτά καθιστούν το ελαιόλαδο μια πολύτιμη προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή.

Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε ελαϊκό οξύ, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη και αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, για τη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος. Επιπλέον, οι φαινόλες και οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο ελαιόλαδο δρουν ως φυσικά αντιοξειδωτικά. Οι ενώσεις αυτές διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη διαδικασία γήρανσης και διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ακόμη και ο καρκίνος.

Εκτός από τα εσωτερικά του οφέλη, το ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί από την αρχαιότητα, ως ένα από τα καλύτερα φυτικά καλλυντικά. Χάρη στις μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, εκτιμάται ιδιαίτερα η ικανότητά του να θρέφει και να προστατεύει το δέρμα.

Η Χρυσελιά, από την εταιρία ΚΟΡΕ διαθέτει εκτός από το Κλασικό Ελαιόλαδο, και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, με οξύτητα μικρότερη από 0,8%, είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του ελαιολάδου. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, δεν υφίσταται καμία χημική επεξεργασία, διατηρώντας όλα τα πολύτιμα συστατικά, το φρουτώδες άρωμα και την έντονη γεύση του φρεσκοκομμένου καρπού. Ανήκει στην premium κατηγορία ελαιολάδου, που έχει κερδίσει δικαιωματικά τη θέση της, στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας!

Όταν πρόκειται να αγοράσετε ελαιόλαδο, είναι σημαντικό να επιλέγετε τυποποιημένο ελαιόλαδο, που ακολουθεί αυστηρά τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας από τους κινδύνους της αγοράς μη τυποποιημένου ελαιολάδου είναι η πιθανότητα νοθείας. Λόγω της ομοιότητας μεταξύ του ελαιολάδου και άλλων φυτικών ελαίων, μπορεί να είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να εντοπίσουν τις προσμίξεις. Η νοθεία μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη ελαίων όπως το πυρηνέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το φυστικέλαιο, το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο ή ακόμη και το νερό. Η χημική ανάλυση είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για την ανίχνευση της νοθείας, γι’ αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέγουν τυποποιημένο ελαιόλαδο από αναγνωρισμένα ελαιοτριβεία για να προστατεύονται.

Στην εταιρία ΚΟΡΕ, δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα και επιλέγουν μόνο τις καλύτερες ελιές! Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χρυσελιά είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε μαγειρική χρήση. Είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε στην καθαρή του μορφή, για να εκτιμήσετε πλήρως τη γεύση και την αρωματική του υπεροχή. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, βραστά λαχανικά, ωμά ψάρια ή κρέατα (όπως το καρπάτσιο), μαρινάδες, ακόμα και σε σούπες, προσθέτοντάς το στο τέλος του μαγειρέματος.

Διατίθεται σε συσκευασίες του 1lt, των 2lt και των 4lt.

Η ελληνική εταιρια ΚΟΡΕ, αγαπάει τον πλανήτη και πήρε μια νέα πρωτοβουλία βιωσιμότητας. Αποφάσισε, στην προσπάθεια μηδενισμού των αποβλήτων, αρχικά οι συσκευασίες της να περιέχουν 20% ανακυκλωμένου υλικού rPET* και στοχεύει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλες οι συσκευασίες της να είναι από 100% ανακυκλωμένο υλικό rPET*. Αυτό που θέλει είναι το πλαστικό της να επεξεργάζεται και να επαναχρησιμοποιείται, με τελικό αποτέλεσμα, τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων!

Στην οικογένεια της Χρυσελιάς θα βρείτε, επίσης, το Κλασικό Ελαιόλαδο, την πασίγνωστη μαύρη ελιά Καλαμών, τη δημοφιλή πράσινη ελιά σε δύο εκδοχές, ολόκληρη – φέτες, καθώς και Πάστα Ελιάς.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα