Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Bear Strength, ένα φυσικό ενεργειακό τζελ από τους NOMAD!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοBear Strength, ένα φυσικό ενεργειακό τζελ από τους NOMAD!
spot_img

Η δύναμη μιας αρκούδας κλεισμένη σε ένα φακελάκι!

Στον κόσμο της παραγωγής μελιού, η αγνότητα και η αυθεντικότητα είναι υψίστης σημασίας. Όταν ακούτε τη λέξη “μέλι”, πρέπει να σκέφτεστε κάτι ανόθευτο, όπως ακριβώς το παρέχουν οι μέλισσες – ωμό και 100% αγνό. Αυτή είναι η φιλοσοφία, που οδήγησε τον Βασίλη Ρήτα και την Ελένη Πλαχούρα, τους NOMAD, να εγκαταλείψουν την αστική τους ζωή στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, για να κυνηγήσουν το κοινό τους όνειρο να γίνουν μελισσοκόμοι στην άγρια, σχεδόν μυστικιστική γοητεία της Ηπείρου, στην Ελλάδα. Όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά βραβεύτηκαν και διεθνώς για τα προϊόντα τους!

Και οι δύο με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και εντυπωσιακό ακαδημαϊκό υπόβαθρο -ο Βασίλης, μηχανολόγος μηχανικός, και η Ελένη, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την Αγγλία- έκαναν ένα τολμηρό βήμα πριν από μερικά χρόνια. Αφού παρακολούθησαν σεμινάρια μελισσοκομίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν ένα δύσκολο ταξίδι, παλεύοντας με τις άγριες δυνάμεις της φύσης και του καιρού, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στην οροσειρά της Τύμφης, κοντά στο χωριό Βραδέτο.

“Γινόμαστε καθημερινά υπηρέτες των μελισσών”, έχει πει ο Βασίλης, “παράγοντας αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια από τις πιο δύσκολες αλλά και συναρπαστικές μελισσοκομικές περιοχές της ελληνικής υπαίθρου”. Η μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής του φαραγγιού του Βίκου, με τα 1.700 είδη και υποείδη αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθιστά τη μελισσοκομία εδώ διαφορετική, από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Αυτή η πλούσια χλωρίδα δημιουργεί απίστευτα δυναμικά μελίσσια, αλλά παρουσιάζει και σημαντικές προκλήσεις στη συντήρησή τους.

Η αφοσίωσή τους απέδωσε καρπούς όταν το μέλι τους, που προέρχεται από τα βουνά του Βίκου, υποβλήθηκε σε αυστηρές μελέτες στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά – το προϊόν τους χαιρετίστηκε ως πρωταθλητής των υπερτροφών, ξεπερνώντας δυνητικά ακόμη και το παγκοσμίως γνωστό μέλι Manuka, από άποψη βιοδραστικότητας ευεργετικής για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία.

Βασιζόμενοι σε αυτή την επιτυχία, οι NOMAD, ανέπτυξαν το Bear Strength, ένα πρωτοποριακό ενεργειακό τζελ για αθλητές, με βάση το μέλι. “Ήμασταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, και μέχρι πρόσφατα, η πρώτη παγκοσμίως, που δημιούργησε ενεργειακά τζελ με βάση το μέλι για αθλητές”, δηλώνει περήφανα ο Βασίλης. Το καινοτόμο αυτό προϊόν περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β6 και παντοθενικού οξέος (βιταμίνη Β5), συμβάλλοντας στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών, που έχουν σχεδιαστεί για την παραγωγή ενέργειας.

Η δέσμευση του ζευγαριού στην ποιότητα και την καινοτομία επεκτείνεται και στις μεθόδους παραγωγής τους. Μη μπορώντας να βρουν κατάλληλο εξοπλισμό επεξεργασίας στην Ελλάδα, κατασκεύασαν τη γραμμή παραγωγής τους από το μηδέν, αναπτύσσοντας συνταγές και ακολουθώντας πιστοποιήσεις και αναλύσεις. Σήμερα, οι προσπάθειές τους έχουν εμπνεύσει τουλάχιστον επτά άλλες εταιρείες παγκοσμίως, να δημιουργήσουν ενεργειακά τζελ και τρόφιμα, με βάση το μέλι.

Τα προϊόντα της NOMAD PREMIUM GREEK HONEY συμπεριλαμβανομένου του Bear Strength, παρασκευάζονται από το δικό τους ακατέργαστο, ορεινό μέλι και τη φρέσκια γύρη του βουνού, σε συνδυασμό με ελληνικό, ιωδιούχο αλάτι. Το τζελ παρέχει ένα τέλειο μείγμα υδατανθράκων, αμινοξέων και χλωριούχου νατρίου, καλύπτοντας τις ανάγκες των αθλητών.

Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στην εκδήλωση Zagori Mountain Running, τον Ιούλιο του 2018, όπου ήταν για πρώτη φορά υποστηρικτές του catering. Κοιτάζοντας μπροστά, η NOMAD HONEY στοχεύει να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα στο μηδέν και ήδη συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης μηδενικών αποβλήτων.

Η ιστορία τους, όχι μόνο αναδεικνύει τις μοναδικές ιδιότητες του ελληνικού ορεινού μελιού, αλλά και δείχνει πώς οι παραδοσιακές πρακτικές μπορούν να συνδυαστούν με τη σύγχρονη επιστήμη, για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που προάγουν την υγεία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα τους, από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο