Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χάρτινο μπουκάλι κρασιού – Οφέλη για το περιβάλλον αλλά όχι για τη γεύση

ΑρχικήUncategorizedΧάρτινο μπουκάλι κρασιού - Οφέλη για το περιβάλλον αλλά όχι για τη γεύση
spot_img

Το νέο χάρτινο μπουκάλι κρασιού που κυκλοφόρησε στη Βρετανία – Τα υπέρ και τα κατά.

Ένα νέο χάρτινο μπουκάλι κρασιού, πιο συμβατό με το περιβάλλον, κυκλοφόρησε η εταιρία Frugalpac στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νέα σειρά χάρτινων μπουκαλιών συμπεριλαμβάνεται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν να μειώσουν τον αντίκτυπο της οινοβιομηχανίας στο περιβάλλον. Το «Frugal bottle», σκοπό έχει να αντικαταστήσει το γυαλί ως μια ελαφρύτερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Decanter, ένα γυάλινο μπουκάλι κρασιού ζυγίσει περίπου μισό κιλό, ενώ η χάρτινη συσκευασία 83 γραμμάρια. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όμως της χάρτινης συσκευασίας είναι πως αφήνει έως έξι φορές χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα απ’ ότι το κανονικό μπουκάλι, με βάση την ανάλυση του ομίλου Intertek. Αποτελείται από 94% ανακυκλωμένο χαρτόνι με μια λεπτή πλαστική επίστρωση στο εσωτερικό απαραίτητη για τα τρόφιμα, επίσης ανακυκλώσιμη. Μπορεί να ανακυκλωθεί είτε ολόκληρο το μπουκάλι είτε σε δύο μέρη.
Το πρώτο κρασί που κυκλοφόρησε με το μπουκάλι Frugal είναι το Cantina Goccia το 2017, ένα μείγμα Sangiovese, Merlot και Cabernet. Προηγούμενες σοδειές έχουν κερδίσει μετάλλια στα Decanter World Wine Awards. «Είχαμε φανταστικά σχόλια από ανθρώπους που δοκίμασαν το Frugal Bottle», Malcolm Waugh, Διευθύνων Σύμβουλος της Frugalpac.
Τι γίνεται όμως με την ποιότητα του κρασιού σε τέτοιου είδους μπουκάλια σε βάθος χρόνου; Το κρασί είναι ένα ποτό που απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία αποθήκευσης και συντήρησης, και εφόσον συντηρηθεί σωστά μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Το γυαλί βοηθάει στην θετική εξέλιξη του κρασιού στο πέρασμα των χρόνων, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη συσκευασία.

Όπως επισημαίνουν οι σομελιέ, το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συσκευασίας στη γεύση του κρασιού είναι παρόμοιο με αυτό του φελλού(όταν δεν τηρηθούν οι προδιαγραφές). Αυτός είναι ο λόγος που μεγάλες εταιρίες κρασιού δεν επιλέγουν χάρτινη συσκευασία ως μέσο αποθήκευσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα