Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας στην Αυστρία το 2023

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας στην Αυστρία το 2023
spot_img

Ανακοίνωση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Αυστρίας AGES.

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2024, έχουν αναφερθεί συνολικά 24 άτομα με στέλεχος επιδημίας Salmonella Strathcona σε έξι ομοσπονδιακές πολιτείες: Άνω Αυστρία (4), Κάτω Αυστρία (7), Βιέννη (4), Στυρία (7), Carinthia ( 1) και Σάλτσμπουργκ (1). Τέσσερα από τα 24 περιστατικά νοσηλεύτηκαν. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι. Το τελευταίο κρούσμα αρρώστησε στα μέσα Δεκεμβρίου 2023 και δεν έχει αναφερθεί κανένα νέο κρούσμα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Αυτό την έκανε τη μεγαλύτερη εστία τροφιμογενούς ασθένειας στην Αυστρία το 2023.

- Advertisement -

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Η σαλμονέλωση συνήθως μεταδίδεται με την τροφή και επίσης σπάνια προκαλείται από επαφή με ερπετά, για παράδειγμα. Στην Αυστρία, η σαλμονέλα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία διάρροιας.

Το ξέσπασμα έπληξε αρκετές περιοχές, η πηγή αναζητείται στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας και υπάρχει υποψία ότι βρίσκεται εκτός Αυστρίας. Η διερεύνηση της επιδημίας ανατέθηκε στην ΑGES Infectious Diseases Epidemiology Ελήφθησαν συνεντεύξεις από τους ασθενείς σχετικά με το φαγητό που είχαν φάει την εβδομάδα πριν από το ξέσπασμα. Αυτές οι πληροφορίες παρέχουν ενδείξεις για την εύρεση της πηγής της επιδημίας. Αυτή η διευκρίνιση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα , συνιστάται καθαρός χειρισμός των τροφίμων: Τα τρόφιμα, ειδικά το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά ή τα ζυμαρικά με γέμιση κρέμας, πρέπει να βράζονται καλά. Το ωμό κρέας πουλερικών δεν πρέπει να πλένεται μετά την αποσυσκευασία. Αφού χειριστείτε ωμό κρέας πουλερικών, είναι απαραίτητο να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε άλλες εργασίες στην κουζίνα. Όλες οι επιφάνειες εργασίας και τα σκεύη που έχουν έρθει σε επαφή με ωμό κρέας πουλερικών, άλλο ωμό κρέας ή ωμά αυγά θα πρέπει να καθαρίζονται με υγρό απορρυπαντικού και ζεστό νερό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος στο πιάτο μας – Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικές ντομάτες – Ευρήματα αναλύσεων του ΥΠΑΑΤ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων του ΥΠΑΑΤ, για το ποια λαχανικά και φρούτα που κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά τον Μάρτιο, βρέθηκαν να περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα, είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα