Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγές υψηλής γαστρονομίας και παραδοσιακές συνταγές στη μεγαλύτερη γιορτή ψαριού

ΑρχικήΝέαΣυνταγές υψηλής γαστρονομίας και παραδοσιακές συνταγές στη μεγαλύτερη γιορτή ψαριού
spot_img

Από τις ελληνικές θάλασσες ….κατευθείαν στο πιάτο σας.

Φιλέτο τσιπούρας με ηπειρώτικα μπαχαρικά και ελαιόλαδο Ζαλόγγου, φιλέτο μυλοκόπι με κρέμα από όσπρια, φιλέτο λαβράκι με σαλάτα οσπριάδα, χταπόδι με παραδοσιακό πιλάφι μικρασιάτικο, μελιτζάνα με φιλέτο λαβράκι, φάβα με φιλέτο σαρδέλα, σάντουιτς με αθηναϊκή σαλάτα.

- Advertisement -

Αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε με την ομάδα του ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας “Γαλάζιοι Ορίζοντες”, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.

Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στις μαγειρικές επιδείξεις συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.

Τα εκλεκτά πιάτα συνόδευσε γευστικό ούζο και γλυκά.

Μια γιορτή ψαριού μοναδική που άφησε το αποτύπωμά της και δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα