Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τζάκι/ξυλόσομπα και υγεία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤζάκι/ξυλόσομπα και υγεία
spot_img

Νέα μελέτη για τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από την καύση ξύλων.

Σήμερα τα νέα μάς έρχονται από την Γερμανία μέσω της έγκυρης εφημερίδας The Guardian https://www.theguardian.com/environment/2024/mar/22/how-one-german-village-exemplifies-the-cancer-risk-from-wood-burning

Ο κίνδυνος προέρχεται από την καύση ξύλων και κάρβουνων σε τζάκια και σόμπες.

Τα καυσαέρια είναι τόσο τοξικά που οι επιστήμονες υπολόγισαν το ρίσκο από αυτά τα καυσαέρια το βρήκαν να είναι το μισό του ρίσκου να πεθάνει κανείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα! Η μελέτη αυτή καταλήγει ότι αυτό το ρίσκο δεν υφίσταται μόνο στα αστικά κέντρα αλλά και στα χωριά!

Με άλλα λόγια, τα τζάκια (όχι τα πολιτικά τζάκια) είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Μήπως θα πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά – Αποτελέσματα ελέγχων Απριλίου

Διπλάσιος ο αριθμός των δειγμάτων που ελέγχθηκαν από το ΥΠΑΑΤ τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τους ελέγχους του Μαρτίου.

Πόσα τρόφιμα με επικίνδυνες ουσίες προσπαθούν να εισαχθούν στην Ελλάδα;

Πέντε ειδοποιήσεις σήμερα στο Ευρωπαϊκό σύστημα ειδοποίησης RASFF, για ακατάλληλα εισαγόμενα τρόφιμα.

Μπιφτέκια: Η καταλληλότερη θερμοκρασία ψησίματος για την εξάλειψη του ιού της γρίπης των πτηνών

Λόγω της μετάδοσης του ιού Η5Ν1 σε αγελάδες, οι αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν σε πειραματική μελέτη για το ποιες είναι η ασφαλείς θερμοκρασίες ψησίματος του κιμά για να εξαλειφθεί ο ιός.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα