Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τιμή του κρέατος στην Ελλάδα αυξήθηκε πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΗ τιμή του κρέατος στην Ελλάδα αυξήθηκε πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ
spot_img

Μεγαλύτερη αύξηση στο χοιρινό – Μείωση της τιμής των πουλερικών.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η τιμή του κρέατος στην ΕΕ, ήταν 3,3% υψηλότερη από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2023 σύμφωνα με την Eurostat. Το χοιρινό κρέας κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση με 5,7%, μπροστά από το αρνί και κατσίκι (+4,5%) και το βοδινό και το μοσχαρίσιο κρέας (+3%). Τα πουλερικά, αντίθετα, σημείωσαν μείωση 1,6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023.

Τα τελευταία 3 χρόνια, οι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού για το κρέας ήταν οι υψηλότεροι μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, με ετήσιους ρυθμούς μεταβολής άνω του 10%. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η τιμή ήταν 17,3% υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2022. 

Η ετήσια αύξηση στις τιμές του βοείου κρέατος, του αρνιού και του κατσικιού παρέμεινε κάτω από το 15% τα τελευταία 3 χρόνια. Οι τιμές των πουλερικών (+24,4% τον Νοέμβριο του 2022) και του χοιρινού (+18,8% τον Φεβρουάριο 2023) κατέγραψαν υψηλότερες διακυμάνσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2024, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ ανέφεραν αύξηση στις τιμές του κρέατος, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Βουλγαρία (+8,2%), ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (+7,7%) και την Κροατία (+7,1%). Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ με αύξηση 4,8%.

Αντίθετα, 3 χώρες κατέγραψαν μείωση στις τιμές του κρέατος: η Τσεχία (-5,1%), η Φινλανδία (-2,2%) και η Δανία (-0,6%).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα