Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι μπύρες και τα κρασιά με 0% αλκοόλ ήρθαν για να… μείνουν!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι μπύρες και τα κρασιά με 0% αλκοόλ ήρθαν για να… μείνουν!
spot_img

Σύγκριση των ποτών με αλκοόλ και των αντίστοιχων ποτών με 0% αλκοόλ για τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.

Η τάση στην αγορά προς την κατανάλωση ποτών (μπύρα και κρασί) με 0% αλκοόλ είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ο καταναλωτής θέλει να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ. Εδώ στην Ιρλανδία, που είναι πολύ πιο αυστηρή η τήρηση του νόμου, όταν βγαίνει μια παρέα για …ποτά, ένας από την παρέα είναι ο οδηγός και πίνει μόνο μπύρα ή κρασί με 0% αλκοόλ.

Η ιδέα μας: μετρήσαμε και συγκρίναμε τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες των ποτών με αλκοόλ και των αντίστοιχων ποτών με 0% αλκοόλ. Το ερευνητικό μας άρθρο δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Food Bioscience” πριν από λίγες μέρες: “Bioactive lipids derived from red wine, beers, and their dealcoholized variants inhibit platelet-activating factor (PAF) induced platelet activation in vitro” – Μπορείτε να το “κατεβάσετε” δωρεάν στις επόμενες 30 μέρες εδώ:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212429224004838

Το μέλλον των μη αλκοολούχων ποτών προβλέπεται λαμπρό και ίσως θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό οι ελληνικές ζυθοποιίες και τα ελληνικά οινοποιεία.

Υ.Γ. πιο πολλά για το άρθρο μας μπορεί να διαβάσετε στο λινκ

https://izab.net/blog/lipids-derived-from-red-wine-beers-and-their-dealcoholized-variants/

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο