Σύγκριση των ποτών με αλκοόλ και των αντίστοιχων ποτών με 0% αλκοόλ για τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.
Η τάση στην αγορά προς την κατανάλωση ποτών (μπύρα και κρασί) με 0% αλκοόλ είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ο καταναλωτής θέλει να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ. Εδώ στην Ιρλανδία, που είναι πολύ πιο αυστηρή η τήρηση του νόμου, όταν βγαίνει μια παρέα για …ποτά, ένας από την παρέα είναι ο οδηγός και πίνει μόνο μπύρα ή κρασί με 0% αλκοόλ.
Η ιδέα μας: μετρήσαμε και συγκρίναμε τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες των ποτών με αλκοόλ και των αντίστοιχων ποτών με 0% αλκοόλ. Το ερευνητικό μας άρθρο δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Food Bioscience” πριν από λίγες μέρες: “Bioactive lipids derived from red wine, beers, and their dealcoholized variants inhibit platelet-activating factor (PAF) induced platelet activation in vitro” – Μπορείτε να το “κατεβάσετε” δωρεάν στις επόμενες 30 μέρες εδώ:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212429224004838
Το μέλλον των μη αλκοολούχων ποτών προβλέπεται λαμπρό και ίσως θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό οι ελληνικές ζυθοποιίες και τα ελληνικά οινοποιεία.
Υ.Γ. πιο πολλά για το άρθρο μας μπορεί να διαβάσετε στο λινκ
https://izab.net/blog/lipids-derived-from-red-wine-beers-and-their-dealcoholized-variants/
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet