Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε γνωστό κρεοπωλείο στο Αιγάλεω

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο σε γνωστό κρεοπωλείο στο Αιγάλεω
spot_img

Νέο πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με την διάθεση κιμά.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 της Υπουργική απόφασης ΥΑ  91354/2017 (κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) «Απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να διατηρούν και να εκθέτουν για πώληση έτοιμο μη προσυσκευασμένο κιμά, κομμένο εκ των προτέρων, από νωπό ή κατεψυγμένο κρέας με ή χωρίς προσθήκη διαφόρων συστατικών, καρυκευμάτων, νατρίου, αλατιού κ.λπ. Το περιγραφόμενο προϊόν δεν επιτρέπεται να διατίθεται και να πωλείται στους καταναλωτές με οποιαδήποτε άλλη ονομασία».

Επίσης «οι λιανοπωλητές υποχρεούνται να κόβουν τον κιμά από κομμάτι κρέατος με οστά ή χωρίς οστά, που διαλέγει ο καταναλωτής και η κοπή να γίνεται πάντα μπροστά στον καταναλωτή» καθώς ο κιμάς είναι πιο επιρρεπής στη μόλυνση σε σύγκριση με τα ολόκληρα κομμάτια κρέατος. Εάν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, υπάρχουν όταν αλέθεται το κρέας, (για παράδειγμα στη μηχανή κιμά) τότε μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του κρέατος εκτίθεται στα επιβλαβή βακτήρια. Επίσης, το άλεσμα επιτρέπει σε όλα τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιφάνεια να αναμειχθούν σε όλο το κρέας. Για αυτό το λόγο η διατήρηση κιμά μη συσκευασμένου, θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και μπορεί να γίνεται μόνο από μονάδες επεξεργασίας κρέατος με ειδική άδεια και όχι από κρεοπωλεία λιανικής πώλησης που οφείλουν να κόβουν τον κιμά παρουσία του πελάτη.

Αυτό τον κανόνα παραβίασε μεγάλο κρεοπωλείο στο Αιγάλεω επί της Λεωφόρου Θηβών όπως διαπιστώθηκε μετά από αγορανομικό έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής. Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου 1.000€ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Περιφέρειας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με όλες τις πληροφορίες για το κρεοπωλείο και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο