Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση σοκολάτας της Mondelēz International και στη Γερμανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση σοκολάτας της Mondelēz International και στη Γερμανία
spot_img

Μετά τη Σουηδία, η Mondelēz ανακαλεί σοκολάτες και στη Γερμανία λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων.

Μετά τις ανακλήσεις σοκολάτας του κολοσσού ζαχαροπλαστικής  Mondelēz International στη Σουηδία, η σοκολάτα ανακαλείται και στη Γερμανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τόσο της Mondelēz International  όσο και της Γερμανικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, ανακαλείται η σοκολάτα Marabou (220 γρ.) λόγω μη δηλωμένων αλλεργιογόνων: αμύγδαλα, σιτάρι και ξηροί καρποί. Οι σοκολάτες που ανακαλούνται έχουν ημερομηνίες best before και αριθμούς παρτίδας:

  • 12/06/2024 / OUV0140613
  • 17/12/2024 / OUV0140751
  • 22/12/2024 / OUV0140832
  • 12/07/2024 / OUV0141043
  • 17/12/2024 / OUV0141051

Στην ανακοίνωση ανάκλησης η Mondelēz αναφέρει ότι το προϊόν φέρει μεν την ένδειξη «μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών και/ή σίτου», αλλά θα μπορούσε να είναι ακατάλληλο για άτομα με αυτές τις συγκεκριμένες αλλεργίες που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Η εταιρεία συνιστά σε όσους έχουν αλλεργίες σε αυτά τα συστατικά να μην καταναλώσουν τη σοκολάτα και να την επιστρέψουν στον κατάστημα αγοράς με την απόδειξη.

 Οι ετικέτες των τροφίμων είναι μια κρίσιμη πηγή πληροφοριών για όσους έχουν τροφική αλλεργία, αλλά παρά τη νομοθεσία περί δήλωσης συστατικών, εμφανίζονται συχνά αλλεργικές αντιδράσεις. Τα αδήλωτα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα αποτελούν προφανή κίνδυνο για τους αλλεργικούς καταναλωτές και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (κανονισμός ΕΕ αριθ. 1169/2011) απαιτεί να παρέχονται πάντα στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μη προσυσκευασμένων τροφίμων. Αυτός ο κανονισμός απαιτεί την ένδειξη της παρουσίας των 14 ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες  όταν ενσωματώνονται στα τρόφιμα ως συστατικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο