Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο πληρώνονται οι Επιστήμονες Τροφίμων στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΠόσο πληρώνονται οι Επιστήμονες Τροφίμων στις ΗΠΑ
spot_img

Τα εντυπωσιακά νούμερα που “παίζουν” στις ΗΠΑ για τους Επιστήμονες τροφίμων.

Το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων IFT δημοσίευσε τα στοιχεία σχετικά με τις απολαβές των επαγγελματιών επιστημόνων τροφίμων το 2023. Παρόλο που οι μισθοί είναι ελαφρώς μειωμένοι σε σχέση με το 2022 (2,5%) είναι πολύ εντυπωσιακοί και μη συγκρίσιμοι με τους μισθούς των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με το IFT “η μέση αποζημίωση για την επιστήμη των επαγγελματιών τροφίμων των ΗΠΑ ήταν 107.300 δολάρια, μειωμένη κατά 2,5% από τη μέση τιμή των 110.000 δολαρίων του 2022”.

Ακόμα και αυτή η μείωση όμως είναι ίσως εικονική καθώς αποδίδεται στο ότι οι συμμετέχοντες που απάντησαν στην έρευνα είχαν λιγότερα χρόνια επαγγελματικής εργασιακής εμπειρίας που σχετίζεται με τα τρόφιμα – κατά μέσο όρο 16,2 χρόνια στην πιο πρόσφατη έρευνα έναντι 19,2 ετών το 2022. Σχεδόν οι μισοί (48%) από τους συμμετέχοντες στην έρευνα “2024 IFT Compensation and Career Path Report” ήταν millennials, ηλικίας από 27 έως 42 ετών. Λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο (26%) ήταν μέλη της γενιάς X, ηλικίας 43 έως 58 ετών. Στο 13%, οι baby boomers (59 ετών και άνω) ξεπέρασαν ελαφρώς το 12% των ερωτηθέντων της γενιάς Z (ηλικίας 26 ετών και κάτω).

Οι μισθοί εκτοξεύτηκαν μετά την πανδημία και τώρα έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται, λέει ο Mike Pendergast, διαχειριστής λογαριασμού που ειδικεύεται σε θέσεις επιστήμης τροφίμων στον πάροχο υπηρεσιών στελέχωσης Actalent.

Η Alicia Scott-Wears, διευθύντρια περιεχομένου στην WorldatWork, μια ένωση επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού, σημειώνει ότι αν και οι μέσες αυξήσεις μισθών έχουν μειωθεί από την εποχή αμέσως μετά την πανδημία, καθώς ο κύκλος εργασιών επιβραδύνεται παγκοσμίως και ο πληθωρισμός μειώνεται ελαφρώς, η αύξηση των αμοιβών εξακολουθεί να είναι καλύτερη από ό, τι ήταν πριν από την πανδημία. Καθ ‘όλη τη δεκαετία ξεκινώντας από το 2010, οι μέσες αυξήσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 2,8% και 3,2%, λέει.

Μισθολογική ανισότητα

Παρά την πρόοδο στην ισότητα των μισθών, δεν αποζημιώνονται όλοι το ίδιο, δείχνει η έρευνα του IFT. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, οι άνδρες ερωτηθέντες ξεπέρασαν τις γυναίκες ερωτηθέντες και τα μέλη των μειονοτικών τμημάτων του πληθυσμού κέρδισαν λιγότερα από το μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του 2024, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα κέρδισαν κατά μέσο όρο 100,000 $, το ίδιο με την έρευνα του 2022. Αυτό είναι 6,8% λιγότερο από τον μέσο όρο του 2024 των 107.300 δολαρίων, μια βελτίωση σε σχέση με το χάσμα 9,1% έναντι του μέσου μισθού το 2022. Με μέσο όρο 122,000 $, οι μισθοί των ανδρών ήταν 13.7% πάνω από ο μέσο όρο, κοντά στο 14.5% το 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα στοιχεία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί (46%) των μαύρων συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι οι ευκαιρίες τους για πρόοδο και αποζημίωση επηρεάζονται από τη φυλή / εθνικότητά τους και ένα άλλο 22% δεν ήταν σίγουροι, αφήνοντας λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο (32%) να αναφέρουν ότι δεν επηρεάστηκαν αρνητικά.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα του IFT πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο