Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλκοολούχο ποτό φτιάχνεται με τη βοήθεια… πυγολαμπίδων!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑλκοολούχο ποτό φτιάχνεται με τη βοήθεια... πυγολαμπίδων!
spot_img

Ποιο είναι το νέο απόσταγμα ρυζιού και τι το κάνει τόσο ποιοτικό;

    Ένα νέο sake (οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται και καταναλώνεται στην Ιαπωνία και προέρχεται από ζυμωμένο ρύζι) που μπορεί να παρασκευαστεί μόνο σε χρόνια που πυγολαμπίδες επισκέπτονται τις πηγές νερού, δημιούργησε η ζυθοποιία Motosaka Sake, που βρίσκεται στην περιφέρεια Mie της Ιαπωνίας. Το πιο πρόσφατο προϊόν της Ζυθοποιίας Motosaka Sake, το Kotohotaru, μπορεί να κατασκευαστεί μόνο με τη συγκεκριμένη προϋπόθεση. «Το καθαρό νερό είναι απαραίτητο για να ζήσουν οι πυγολαμπίδες. Και το ίδιο ισχύει και για τη ζυθοποιία sake», αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας.

- Advertisement -

   Το sake είναι είναι το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό της Ιαπωνίας που παρασκευάζεται από ρύζι, κότζι και νερό. Όπως το κρασί και η μπύρα, η παραγωγή του sake απαιτεί ζύμωση των συστατικών. Η μέθοδος παρασκευής sake μπορεί να μοιράζεται παρόμοιες διαδικασίες με την παραγωγή κρασιού και μπύρας, ωστόσο η παρασκευή του χρησιμοποιεί μια πιο περίπλοκη μέθοδο που είναι εντελώς μοναδική για το ποτό.

    Στην προκειμένη περίπτωση κάθε μπουκάλι Kotohotaru φέρει σφραγίδα με την ημερομηνία που οι πυγολαμπίδες παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά εκείνο το έτος στη Miyagawa (Yanagihara, Odai Town), το σημείο πρόσληψης νερού της ζυθοποιίας Motosaka Sake. Η ζυθοποιία αποφάσισε να παράγει το νέο sake το 2023, επειδή οι πυγολαμπίδες εθεάθησαν στις 7 Ιουνίου 2023. Η ζυθοποιία υποστηρίζει ότι η παρουσία πυγολαμπίδων αποδεικνύει ότι η ποιότητα του νερού παρασκευής που χρησιμοποιείται στην ζυθοποιία sake διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

  

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα