Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου
spot_img

cibum team

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ANT1 δήλωσε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. «…Ο γενικός κανόνας, πρόσθεσε, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό».

Για την εστίαση συγκεκριμένα ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνησή της, με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

 «Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», είπε στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τονίζοντας ότι τα self test είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες.

Σε ότι αφορά την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self test αλλά και για ένα από τα δύο self test την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα