Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η θέση της Ελλάδας

ΑρχικήΝέαΓενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η θέση της Ελλάδας
spot_img

cibum team

   Σε καμιά περίπτωση δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. Αυτό διευκρινίζεται κατηγορηματικά από την πλευρά του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος τοποθετήθηκε στη μελέτη που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας σε σχέση με το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό αλλά και τις νέες γονιδιοματικές τεχνικές. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες τεχνικές εξελίξεις αλλά και τις νέες απαιτήσεις αναφορικά με το περιβάλλον, το κλίμα και την επισιτιστική ασφάλεια, ο Έλληνας υφυπουργός υπογράμμισε  την ανάγκη επικαιροποίησης του  νομοθετικού πλαισίου ιδιαιτέρα δε σε ό,τι άφορα προϊόντα τα οποία δεν είναι εφικτό εργαστηριακά να αποδειχθεί εάν είναι προϊόν τεχνητής ή φυσικής μετάλλαξης. 

Ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών που σχεδιάζει, προκρίνει και υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η θωράκιση της υγείας των καταναλωτών και η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία για την ενδεχόμενη επικαιροποίηση της εν λόγω νομοθεσίας που θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία την οποία η χώρα μας θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει ως οφείλει ως μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση των πολιτών στη βάση επιστημονικών δεδομένων.


Δείτε: Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο