Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

5 βότανα και μπαχαρικά για να μειώσετε το φούσκωμα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία5 βότανα και μπαχαρικά για να μειώσετε το φούσκωμα
spot_img

Ταπεινά συστατικά που θεραπεύουν την πεπτική δυσφορία

Νιώθετε δυσφορία στο στομάχι κατά τη διάρκεια των γευμάτων ακόμα και όταν καταναλώνετε λιγότερες μερίδες; Έχετε φούσκωμα και αέρια;

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα σημαίνουν είτε ότι τρώτε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη κατάποση αέρα, είτε ότι καταναλώνετε τροφές όπως λάχανο, ραπανάκια ή υπερβολικά αλμυρά τρόφιμα που προκαλούν τυμπανισμό. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μπορεί να διορθωθεί με ελάχιστη βοήθεια από ταπεινά βότανα και μπαχαρικά που θεραπεύουν την πεπτική δυσφορία.

1. Κύμινο

Καβουρδίστε και αλέστε τους σπόρους κυμίνου και κρατήστε τη σκόνη. Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε σπόρους κυμίνου σε σκόνη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού και μαύρο αλάτι για να τονώσετε τη γεύση. Το κύμινο μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή χολής, η οποία είναι σημαντική για την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

2. Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο είναι μια αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για την ανακούφιση από το φούσκωμα μετά το γεύμα. Πάρτε 1-2 κομμάτια γαρύφαλλου και μασήστε τα για άμεση ανακούφιση από το αίσθημα φουσκώματος. Η κατανάλωση γαρύφαλλου μετά το γεύμα μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό βοηθά στη μείωση του μετεωρισμού και του φουσκώματος.

3. Η κανέλα

Η κανέλα χρησιμοποιείται από αμνημονεύτων χρόνων για τη θεραπεία της ναυτίας, του μετεωρισμού και των στομαχικών διαταραχών. Παίρνετε μερικά ξυλάκια κανέλας, τα τρίβετε και τα προσθέτετε σε βραστό νερό. Σουρώνετε το νερό όταν γίνει ελαφρώς πιο σκούρο. Θα είναι ελαφρώς γλυκό στη γεύση.

4. Σπόροι χαρουπιού

Οι σπόροι χαρουπιού είναι μια πανάρχαια θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει σχεδόν όλα τα πεπτικά προβλήματα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στη δυσπεψία, στο φούσκωμα και τον μετεωρισμό. Καταναλώστε τους με λίγο μαύρο αλάτι.

5. Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να απελευθερώσετε αέρια και να γλιτώσετε από το φούσκωμα. Η κατανάλωση τζίντζερ είναι γνωστό ότι θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα και άλλες αιτίες φουσκώματος και απαλλάσσει από αέρια. Βράστε λίγο νερό και προσθέστε σε αυτό τριμμένο τζίντζερ και φύλλα τσαγιού. Προσθέστε λίγο μέλι αφού κρυώσει το μείγμα για να γλυκάνει.

Bonus tips:

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα μετά το φαγητό για να απελευθερώσετε παγιδευμένα αέρια και να απαλλαγείτε από το φούσκωμα.

Μουλιάστε τα όσπρια όλη τη νύχτα πριν τα καταναλώσετε, καθώς έχουν τανίνες που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Τρώτε τα γεύματα αργά για να μην καταπίνετε αέρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο