Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έκλεισε επ’ αόριστον το εργοστάσιο αλλαντικών που ευθύνεται για 9 θανάτους από τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈκλεισε επ’ αόριστον το εργοστάσιο αλλαντικών που ευθύνεται για 9 θανάτους από τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Η Boar’s Head κλείνει το εργοστάσιο αλλαντικών στη Βιρτζίνια μετά από θανατηφόρο ξέσπασμα τροφικής δηλητηρίασης.

Με ένα δελτίο τύπου συγνώμης και βαθιάς λύπης, η εταιρεία κρεάτων Boar’s Head ανακοίνωσε ότι κλείνει επ’ αόριστον, το εργοστάσιο στο Jarratt της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και διακόπτει οριστικά την παραγωγή liverwurst. . Το εργοστάσιο σταμάτησε την παραγωγή τον Ιούλιο μετά από μια θανατηφόρα επιδημία τροφικής δηλητηρίασης που συνδέθηκε με το κρέας από τις εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα της εταιρείας είναι η αιτία για 9 θανάτους και 57 ασθένειες καταναλωτών εκ των οποίων οι 14 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιδημία λιστερίωσης από το 2011 στις ΗΠΑ. Το κλείσιμο του εργοστασίου θα επηρεάσει τουλάχιστον 500 εργαζόμενους. “Όλοι συμφωνούν ότι για αυτή η άνευ προηγουμένου τραγωδία δεν έφταιγε το εργατικό δυναμικό, επομένως είναι ιδιαίτερα ατυχές το γεγονός ότι το εργοστάσιο Jarratt πρέπει να κλείσει επ’ αόριστον και να αφήσει τόσους πολλούς άνδρες και γυναίκες χωρίς δουλειά”, δήλωσε εκπρόσωπος της United Food and Commercial Workers Local 400 Union, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Boar’s Head.

Το εργοστάσιο της Boar’s Head στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η εταιρεία που μέχρι στιγμής έχει ανακαλέσει  από την αγορά 3.266 τόνους μολυσμένων αλλαντικών – 71 προϊόντα που παρήχθησαν στις 17 Ιουλίου 2024 με διάρκεια ζωής 44 ημερών, με τις επωνυμίες Boar’s Head και Old Country-, χαρακτήρισε την απόφαση να κλείσει την εγκατάσταση στο Jarratt συνετή αν και « Μας πονάει να επηρεάζουμε τα προς το ζην εκατοντάδων σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων».

Η εταιρεία ανέφερε πως διεξήγαγε εξαντλητική έρευνα για το πώς μολύνθηκαν με Listeria monocytogenes τα προϊόντα της και δημοσιοποίησε την έκθεση του FDA με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης που έγινε στο εργοστάσιο στις 31 Ιουλίου.

Τα ευρήματα της επιθεώρησης με δεκάδες παραβάσεις είχαν γίνει γνωστά από τα τέλη Αυγούστου. Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) επισήμαναν τουλάχιστον 69 παραβιάσεις μη συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της μούχλας, και της παρουσίας εντόμων κοντά σε τρόφιμα. Οι επιθεωρητές βρήκαν μούχλα γύρω από νεροχύτες πλυσίματος χεριών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εγκατάστασης όπως και σε χαλύβδινες δεξαμενές που χρησιμοποιούνταν από το εργοστάσιο. Οι επιθεωρητές βρήκαν επίσης συγκέντρωση νερού στην εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μιας λακκούβας με «πράσινο φύκι» και περιπτώσεις εντόμων κοντά στο κρέας των ντελικατέσεν. Ζωύφια βρέθηκαν επίσης και σε διάφορα σημεία του εργοστασίου όπως μυρμήγκια, καθώς και ένα σκαθάρι και μια κατσαρίδα.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ασκηθεί αγωγές και μηνύσεις από καταναλωτές που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση των αλλαντικών της εταιρείας.

Η Boar’s Head για την αποφυγή μελλοντικών περιστατικών, ανακοίνωσε την εφαορμογή ενισχυμένων μέτρων ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Διορισμό νέου Chief Food Safety & Quality Assurance Officer (CFSO) , ο οποίος αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο του Boar’s Head. Η εταιρεία πραγματοποιεί προσλήψεις τώρα και στοχεύει να ξεκινήσει αυτό το νέο στέλεχος το συντομότερο δυνατό.
  • Ίδρυση ενός « Συμβουλίου Ασφάλειας Τροφίμων του Επικεφαλής Κάπρου » αποτελούμενο από ανεξάρτητους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κλάδο της ασφάλειας τροφίμων , ορισμένοι από τους οποίους βοηθούν στην τρέχουσα έρευνα στις εγκαταστάσεις του Jarratt. Το Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις ανάγκες, θα βοηθήσει την εταιρεία να υιοθετήσει και να εφαρμόσει προγράμματα ενισχυμένης διασφάλισης ποιότητας ( QA ) και να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο για την ασφάλεια των τροφίμων στον κλάδο. Το συμβούλιο θα χρησιμεύσει ως σύμβουλοι του νέου Chief Food Safety Officer και της εταιρείας στο σύνολό της.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό των μελών του ιδρυτικού μας συμβουλίου: Δρ. David Acheson, Dr. Mindy Brashears, Dr. Martin Wiedmann και Frank Yiannas, MPH.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλήθειες και ψέματα: Πόσο παχαίνει το αλάτι;

Πόσες θερμίδες έχει το αλάτι και ο "απροσδόκητος" τρόπος που οδηγεί σε αύξηση του βάρους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατακράτηση υγρών.

Τι γίνεται με το φουα γκρα; Ποιοι το πολεμούν και ποιοι το υποστηρίζουν

Η νόστιμη αλλά αμφιλεγόμενη λιχουδιά συνεχίζει να απασχολεί το παγκόσμιο γαστρονομικό σκηνικό.

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο