Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Listeria σε κατεψυγμένο γεύμα ζυμαρικών – Πωλείται σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνListeria σε κατεψυγμένο γεύμα ζυμαρικών - Πωλείται σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ
spot_img

Η Listeria monocytogenes μερικές φορές προκαλεί θανατηφόρες λοιμώξεις

Επείγουσα ανάκληση για τα κατεψυγμένα γεύματα Fettuccine Alfredo που πωλούνται σε τουλάχιστον οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι Αρχές λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να περιέχουν το δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο Listeria.

H ειδοποίηση ανάκλησης κοινοποιήθηκε και στον ιστότοπο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Wegmans την Παρασκευή προειδοποιώντας τους καταναλωτές ότι οι συσκευασίες των 250 γραμμαρίων της μάρκας Michelina’s «Fettuccine Alfredo Entree w/ Chicken & Broccoli» ανακλήθηκαν λόγω «πιθανής» μόλυνσης με Listeria monocytogenes, που μερικές φορές προκαλεί θανατηφόρες λοιμώξεις.

Ενώ η Michelina’s είναι μια μάρκα που πωλείται σε διάφορα καταστήματα στις ΗΠΑ, η ανάκληση ενδέχεται να αφορά προϊόντα που πωλούνται μόνο στο Wegmans. Η Wegmans λειτουργεί σήμερα καταστήματα στην Περιφέρεια της Κολούμπια και στις ακόλουθες οκτώ πολιτείες: Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, Ντέλαγουερ, Βόρεια Καρολίνα, Μασαχουσέτη και Μέριλαντ.

Όλα τα ανακληθέντα πιάτα περιείχαν τον αριθμό UPC «71785410521» στη συσκευασία και τους κωδικούς προϊόντων «J4274», «J4233» ή «J4269». Στις συσκευασίες τους ανέγραφαν τις ημερομηνίες λήξης «30/9/2025», «20/8/2025» ή «25/9/2025».

Η Wegmans δήλωσε ότι οι πελάτες που αγόρασαν τα ανακληθέντα προϊόντα θα πρέπει να τα επιστρέψουν για «πλήρη επιστροφή χρημάτων».

Η λιστερίωση, μια λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Listeria monocytogenes, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά συμπτώματα ακόμη και σε ανθρώπους που κατά τα άλλα είναι υγιείς. Περίπου 260 από τις περίπου 1.600 ετήσιες περιπτώσεις είναι θανατηφόρες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Ενώ πολλές λοιμώξεις από λιστερίωση περιορίζονται στο πεπτικό σύστημα, με συμπτώματα που περιλαμβάνουν διάρροια και εμετό να αναπτύσσονται εντός 24 ωρών από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, μια πιο επιθετική μορφή της νόσου αναπτύσσεται σε ορισμένους εντός δύο εβδομάδων.

Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, μυϊκούς πόνους, πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και επιληπτικές κρίσεις. Περίπου ένας στους 20 ανθρώπους που προσβάλλονται από την επεμβατική μορφή της λιστερίωσης θα πεθάνει από την ασθένεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

5 μωρά πέθαναν από ασφυξία σε κούνιες της Fisher-Price – Ανακαλούνται πάνω από 2 εκατομμύρια κούνιες

Νέα ανάκληση προϊόντων της Fisher-Price λόγω σοβαρού κινδύνου για τα βρέφη.

Μέγα σκάνδαλο στη Τουρκία: Πουλούσαν χοιρινό κρέας ως μοσχάρι και κοτόπουλο! Έντονες αντιδράσεις

Το σκάνδαλο προκάλεσε εκτεταμένη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων της γείτονος χώρας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο