Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας για τις πλημμελείς επιθεωρήσεις στην Boar’s Head που κόστισαν ανθρώπινες ζωές

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈρευνα του Υπουργείου Γεωργίας για τις πλημμελείς επιθεωρήσεις στην Boar's Head που κόστισαν ανθρώπινες ζωές
spot_img

Από την επιδημία λιστέρια της αλλαντοβιομηχανίας έχουν αρρωστήσει 59 άτομα σε 19 πολιτείες και έχουν πεθάνει 10

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ξεκίνησε εσωτερική έρευνα σχετικά με τη διαχείριση του θανατηφόρου ξεσπάσματος λιστέριας στο εργοστάσιο παραγωγής Boar’s Head.

Ο γερουσιαστής Richard Blumenthal, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, είχε δηλώσει ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ χειρίστηκε την κατάσταση στο εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών «παταγώδως αποτυχημένα» και είχε ζητήσει έρευνα στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Το USDA δεν ανέλαβε ουσιαστικά καμία δράση – επιτρέποντας στην Boar’s Head να συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά της στο χρόνια προβληματικό εργοστάσιο της Βιρτζίνια – παρά τη διαπίστωση επανειλημμένων σοβαρών παραβιάσεων που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων. Το εργοστάσιο της Βιρτζίνια θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια πριν οι άνθρωποι αρρωστήσουν ή πεθάνουν από τη λιστέρια. Η έρευνα είναι ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί η λογοδοσία και να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων θανατηφόρων λαθών», δήλωσε ο Blumenthal.

Από την επιδημία έχουν αρρωστήσει 59 άτομα σε 19 πολιτείες και έχουν πεθάνει 10. Η εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο και σταμάτησε οριστικά την παραγωγή λουκάνικων σε εθνικό επίπεδο. Η Boar’s Head ανακάλεσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια κιλά αλλαντικών λόγω της επιδημίας.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Phyllis Fong θα επανεξετάσει τις ενέργειες των επιθεωρητών της πολιτείας της Βιρτζίνια με τους οποίους το Υπουργείο είχε συνάψει σύμβαση για να διαπιστώσει αν ανταποκρίθηκαν κατάλληλα στις δεκάδες αναφορές για προβλήματα στο εργοστάσιο παραγωγής. Μάλιστα, τα αρχεία δείχνουν ότι τα προβλήματα χρονολογούνται τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.

«Η έρευνα που ανακοινώθηκε σήμερα θα καθορίσει εάν εφαρμόστηκαν οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες και ενέργειες επιβολής για τις αναφερθείσες μη συμμορφώσεις στο εργοστάσιο Boar’s Head και εάν ο οργανισμός διαθέτει μια αποτελεσματική διαδικασία για τον εντοπισμό, την ανάδειξη και την αντιμετώπιση επαναλαμβανόμενων μη συμμορφώσεων που αναφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις που επιθεωρούνται από την πολιτεία, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να εισέλθουν νοθευμένα προϊόντα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων», δήλωσε ο Μπλούμενταλ.

Εκτός από το αίτημα για εσωτερική έρευνα, ο Blumenthal και η Rosa DeLauro, που υπηρετεί ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 3η κογκρεσιακή περιφέρεια της πολιτείας του Κονέκτικατ, στις 26 Σεπτεμβρίου, ζήτησαν από τον Υπουργό Γεωργίας, Thomas Vilsack και τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Merrick Garland να συνεργαστούν στενά για να καθορίσουν εάν θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες κατά των ιδιοκτητών της Boar’s Head για την ευθύνη τους στην επιδημία. Και οι δυο τους ζήτησαν επίσης από το USDA να ενισχύσει τα πρωτόκολλα πρόληψης της λιστέριας και να διερευνήσει άλλες τοποθεσίες της Boar’s Head για παραβιάσεις της ασφάλειας.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA αρνήθηκε να δημοσιεύσει έγγραφα σχετικά με τις επιθεωρήσεις και τις ενέργειες επιβολής της νομοθεσίας της υπηρεσίας στο εργοστάσιο Jarratt και εκθέσεις από άλλα εργοστάσια, λέγοντας ότι αφορούν μια εν εξελίξει έρευνα επιβολής του νόμου.

Η Boar’s Head είναι ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στις οικογένειες Brunckhorst και Bischoffs. Ιδρύθηκε το 1905 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Εξωτερικές εκτιμήσεις τοποθετούν τις ετήσιες πωλήσεις της μεταξύ 1 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο