Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς η ρύπανση επηρεάζει τους πληθυσμούς του σολομού – Οι ευθύνες των επιθεωρητών περιβάλλοντος

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς η ρύπανση επηρεάζει τους πληθυσμούς του σολομού - Οι ευθύνες των επιθεωρητών περιβάλλοντος
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σήμερα, τα νέα μάς έρχονται από τους βρετανικούς Times. Το άρθρο αυτό έχει τίτλο: “Salmon sink to lowest numbers on record Stocks of the fish in English rivers are under threat from pollution, campaigners warn”. (Ο σολομός μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Τα αποθέματα ψαριών στα αγγλικά ποτάμια απειλούνται από τη ρύπανση, προειδοποιούν οι ακτιβιστές). Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ρύπανση έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην τροφική αλυσίδα.

- Advertisement -

Στην χώρα μας, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, ελέγχουν τα ποτάμια και τις λίμνες;

Ρητορικό το ερώτημα…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα